Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa na audijenciji pozdravio predstavnike Udruge „UNUO“ iz Hrvatske

Vatikan (IKA)

Papa Franjo pozdravio je u srijedu 11. listopada, nakon kateheze na redovnoj općoj audijenciji na Trgu sv. Petra, predstavnike Udruge najosjetljivijih u osposobljavanju (UNUO), izvijestio je Vatican News.

„Srdačno pozdravljam sve hodočasnike iz Hrvatske, a posebno pobjednike gastronomskog natjecanja iz zemalja Europske unije u organizaciji Udruge UNUO iz Zagreba“, rekao je Sveti Otac.

Neprofitna udruga najosjetljivijih u osposobljavanju (UNUO) bavi se edukacijom osoba s invaliditetom, djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecom u nepovoljnom položaju u ugostiteljskom smjeru. Inovativnim metodama poučavanja, stručni tim Udruge nastoji prenijeti znanje kako bi članovi postali samostalniji, konkurentniji na tržištu rada i prihvaćeni u društvu i socijalizaciji. Na taj način rastu njihove šanse za zapošljavanje, dobivaju veću vidljivost te zagovaraju ravnopravniji status u društvu.

„Cupid’s Spoon Europe“ međunarodni je projekt u kojemu sudjeluju mladi iz brojnih europskih država i koji obuhvaća dimenzije socijalne inkluzije (mladi s invaliditetom) i međureligijskog susreta (mladi različitih vjeroispovijesti). U srijedu 11. listopada nakon opće audijencije i blagoslova kod Svetog Oca, mladi članovi pripremili su degustaciju jela ispred rimske crkve Santa Maria in Portico in Campitelli.

Projekt je osobno podržao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, koji je bio nazočan na natjecanjima i susretima s mladima. Potporu su na različite načine pružali Hrvatski Caritas i druge ustanove Katoličke Crkve u Hrvatskoj, kao i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH i hrvatska veleposlanstva u europskim državama. Susret u Vatikanu realiziran je uz podršku Veleposlanstva RH pri Svetoj Stolici, izvijestio je Vatican News.