Budi dio naše mreže
Izbornik

Uskrsni broj glasnika "Mahnićevo slovo"

Krk (IKA)

Izašao je uskrsni broj Glasnika Postulature sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića: Mahnićevo slovo, javljaju iz Postulature u subotu 11. travnja. Postulator u uvodnoj riječi poziva na molitvu slugi Božjemu posebno u vrijeme dok traje neizvjesnost panedmije prouzročene COVID-19 virusom, a zbog koje se moralo odustati od daljnjih korizmenih hodočašća po dekanatima Krčke biskupije na grob sluge Božjega.

Iz knjige hodočasnika koja se nalazi uz grob iščitavaju se zapisi molitava koje vjernici u dane dok ne mogu prisustvovati sakramentima mole i traže zagovor, ističe Postulator.

Krčki biskup Ivica Petanjak u svojoj rubrici Dvije, tri biskupa Ivice piše o aktualnosti Mahnićeva vapaja: „Više svjetla!“. Glasnik donosi posljednji dio razmišljanja sluge Božjega o Riječi Božjoj. Budući Krčka biskupija obilježava 100. obljetnicu rođenja za nebo sluge Božjega, Glasnik donosi i fotokolaž: Okupljeni oko sluge Božjega kao i dijelove propovijedi krčkih svećenika sa održanih hodočašća na Mahnićev grob. Komplementarnosti Mahnićeve pronicavosti i aktualnih promišljanja svećenika otoka Krka predstavlja se kroz knjižicu za pobožnost Križnog puta: Put Križa sa slugom Božjim biskupom Antunom Mahnićem.

Donosi i izvještaje sa liturgijskih slavlja svakog 14. u mjesecu koje su kroz siječanj i veljače predvodili franjevci trećoreci iz Krka i franjevci kapucini iz Rijeke.

Postulatura svim čitateljima i štovateljima sluge Božjega čestita sretan i blagoslovljen Uskrs riječima iz Mahnićeva pera:

Sav rad ima na koncu konca svoj smisao samo pod vidom vječnosti. Sve sile koje pokreću naše živote moraju se obazirati na konačnu svrhu. A koja je konačna svrha? Ono što je gore. To valja osobito danas naglašavati kad je ono što je na zemlji tako zaokupilo duh ljudski da se rijetko sjeća života u vječnosti. Jedino ako je naš život, život u milosti, vodi k uskrsnuću s Kristom u vječnosti.“ (Pučki prijatelj, 1910.)

Glasnik možete pročitati i preuzeti na mrežnoj stranici Postulature: https://biskupijakrk.hr/mahnic100/mahnicevo-slovo