Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan Preobraženja Gospodinova proslavljen u Taboru

Samobor (IKA)

Blagdan Preobraženja Gospodinova i 26. obljetnica Kuće susreta „Tabor“ proslavljeni su u nedjelju 6. kolovoza 2023. u Samoboru.

Proslava je održana u okviru seminara koji je održan od 3. do 6. kolovoza pod motom „Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!“

Voditelj Kuće susreta „Tabor“ fra Ivan Matić je na seminaru sudionicima prigodnim katehezama približio otajstvo Isusovog preobraženja na gori Taboru. Bila je to prigoda za sve sudionike i goste koji su pristigli na slavlje, da zahvale dobromu Bogu za sve milosti koje su mnogi primili tijekom prošlih 26 godina. To je također bila prilika za zahvaliti svim poslužiteljima Kuće susreta „Tabor“, koji su se odazvali na Isusov poziv služenja braći i sestrama. Stoga je u okviru prigodnog seminara u subotu 5. kolovoza, na večernjoj misi, u službu primljeno još petero novih poslužitelja.

Posebno svečano bilo je na sam blagdan Preobraženja Gospodinova, na misi koju je predslavio ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto. U propovijedi je istaknuo važnost tog blagdana u životu vjernika, koji na svojim životnim putovima trebaju naći vremena za Gospodina, da bi u molitvi i osami doživjeli snagu preobraženja svoga vlastitog srca.

Nakon iskustva preobraženja, treba se vratiti u svakodnevni život i nastaviti svoj hod za Gospodinom, istaknuo je fra Milan.

Misu su suslavila braća franjevci, a na kraju mise fra Ivan je zahvalio svima koji su sudjelovali u slavlju i poželio im obilje Božjega blagoslova, radosti i mira. Potaknuo je sve prisutne da budu pozorni na riječi nebeskog Oca, koje odzvanjaju i danas u njihovim srcima: „Ovo je Sin moj, Ljubljeni! Slušajte ga!“