Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan sastanak Odbora za mlade HBK-a

Gospić (IKA)

Sastanak Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije održan je u ponedjeljak, 23. listopada, pod predsjedanjem šibenskog biskupa Tomislava Rogića u prostorijama Ordinarijata u Gospiću, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

Na sastanku je sudjelovala tajnica Ureda za mlade HBK-a Iva Vrabac i dvadesetak povjerenika za mlade pojedinih nadbiskupija i biskupija.

Nakon uvodne molitve i prihvaćanja zapisnika s prošle sjednice, razgovaralo se o završnici malonogometne Katoličke lige u održane u Sisačkoj biskupiji. Katoličke malonogometne liga održala se krajem svibnja u Petrinji. Nastupilo je 18 ekipa pobjednika biskupijskih liga iz Požeške, Varaždinske, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske i Sisačke biskupije te Zagrebačke, Splitsko-makarske, Đakovačko-osječke i Vrhbosanske nadbiskupije. Zatim su se članovi odbora osvrnuli na susret mladih u Lisabonu.

Potom su se članovima Odbora za mlade HBK-a pridružili članovi Odbora za organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću. Povjerenik za mlade Gospićko-senjske biskupije vlč. Josip Tomljanović predstavio je sav dosadašnji rad odbora te naveo koji su sljedeći koraci.

Također, predstavio je platformu e-župe, preko koje idu prijave volontera, a preko koje će ići i prijave sudionika SHKM-a u Gospiću. Nakon ručka, povjerenici za pastoral mladih pojedinih nadbiskupija i biskupija napustili su Ordinarijat, a zatim je uslijedio sastanak Odbora za organizaciju SHKM-a u Gospiću. Počeo je molitvom koju je predmolio nadbiskup Zdenko Križić, a nakon koje je  uslijedilo usvajanje zapisnika prethodne sjednice koja je održana 19. rujna ove godine.

Potom su se članovi osvrnuli na Biskupijski susret mladih u Smiljanu koji  je održan 23. rujna. Osim velikog odaziva mladih, organizatore je pohvalili način svjedočenja sudionika nakon samog susreta. Voditelji pododbora za glazbu izjasnili su se o planovima te su govorili o dosadašnjem radu Biskupijskog zbora mladih. Zatim je Valentina Borovac uime pododbora za medije predstavila Strategiju promicanja SHKM-a Gospiću.

Voditelj pododbora za volontere vlč. Goran Antunović predstavio je sustav prijava volontera, nakon čega je voditelj pododbora za liturgiju preč. Mišel Grgurić predstavio izgled štole koju će svećenici nositi na susretu,  izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.