Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava sv. Cecilije u Otočkom dekanatu

Otočac (IKA)

U župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu u srijedu 22. studenoga, slavljena je u čast sv. Cecilije, zaštitnice glazbenika i crkvenih pjevača, večernja misa koju je predvodio otočki župnik i dekan don Goran Antunović.

U suslavlju su bili brinjski župnik fra Draženko Tomić, kompoljski župnik fra Juro Marčinković, otočki župni vikari pop Ante Luketić i don Anđelko Kaćunko te duhovnik slijepih i slabovidnih don Jure Ladišić. Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je, u organizaciji župe Otočac, prigodni koncert. U programu koji je vodila Marija Šporčić, u ispunjenoj crkvi nastupili su crkveni zborovi iz župa Otočkoga dekanata i njihovi gosti. Svi su izveli po dvije pjesme, a prvi je nastupio župni zbor „Sv. Cecilija“ iz Otočca s pjesmama „Pjevajte Gospodu pjesmu novu“ i „Krist na žalu“.

Potom su redom slijedili župni zbor iz Brinja (Cecilijo sveta i Samo Bog je ljubav moja), župni zbor iz Švice (Pod obranu se tvoju i Aleluja), župni zbor iz Sinca (Božja ljubav, Božja snaga i Milost), Dječji zbor „Anđeli“ iz Otočca (Budi tu, Isuse i Podari me svojim mirom), VIS “Trinitas” iz Otočca (Divan Bog i U tisuću te gledam slika).

Na samom kraju programa, kao „gost koncerta“ nastupila je mješovita pjevačka skupina Folklornog društva Otočac s Tamburaškim orkestrom Gackog pučkog otvorenog učilišta, izvedbom pjesama „Kao Marija“ i „Milost“. Potom su zajedno s ansamblom svi prisutni, u povodu nedavnog Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata te žrtve Vukovara i Škabrnje, otpjevali „Bože, čuvaj Hrvatsku“, nakon čega je župnik Antunović svima zahvalio za sudjelovanje i sve pozvao na nastavak druženja u dvorani pastoralnog centra.