Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka nadbiskupija i katedrala te grad Rijeka u utorak slave nebeskog zaštitnika - sv. Vida

Rijeka (IKA)

Na svetkovinu sv. Vida, u utorak 15. lipnja, misu katedrali sv. Vida u Rijeci s početkom u 8 sati predvodit će rektor riječke prvostolnice mons. Matija Matičić. Liturgijsko slavlje na talijanskom jeziku u 9.30 predslavit će rektor riječke Bogoslovnog sjemeništa vlč. Mario Gerić, dok će pontifikalnu misu s dodjelom medalja sv. Vida u 11 sati predvoditi riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić.


“Posebnost ovogodišnje dodjele medalja jest da će ona biti dodijeljena Stožeru civilne zaštite Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, kao i KBC-u Rijeka za njihove posebne zasluge u borbi protiv bolesti COVID-19”, rekao je mons. Matija Matičić.

Središnje euharistijsko slavlje s procesijom na rasporedu je u 18 sati. Procesija će krenuti iz riječke prvostolnice, preko Koblerovog trga i Korza do Trga riječke rezolucije, na kojemu će svečano liturgijsko slavlje predvoditi riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić.

Mise trodnevnice i svečana Večernja, kao i liturgijska slavlja 15. lipnja u 11 i 18 sati moći će se pratiti u izravnom prijenosu na Facebook stranici i YouTube kanalu Riječke nadbiskupije, a pontifikalnu misu s dodjelom medalja sv. Vida u 11 sati prenosit će na svojim Facebook stranicama Hrvatski katolički radio (HKR), te u TV-prijenosu Laudato televizija.