Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka mons. Glasnovića imenovanom subotičkom biskupu

Dubrovnik (IKA)

Dubrovački biskup Roko Glasnović čestitao je mons. Ferencu Fazekasu na imenovanju subotičkim biskupom. Njegovu čestitku prenosimo u cijelosti.

Poštovani i dragi imenovani biskupe Ferenc!

Radosno Vam i srdačno čestitam na imenovanju, ali i Vašoj spremnosti u prihvaćanju ove službe po kojoj će, vjerujem, Bog činiti svoja djela u dragoj Subotičkoj biskupiji!

Prije malo više od mjesec dana zajedno smo slavili Gospu od Suza na Bunariću i svetu misu za blagopokojnog biskupa mons. Slavka Večerina. Tada sam molio za novog biskupa i ne znajući, kao što puno toga u životu ne znamo, da je upravo
Vas Gospodin izabrao i pripremao za subotičkog biskupa.

Molim da Vam Gospodin uvijek bude blizu i osnaži Vas svojim Svetim Duhom u svim izazovima s kojima ćete se susresti te zajedno sa svećenicima i vjernim pukom ostanete u nadi radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani (usp. Rim
12, 12).

Neka Vas i cijelu Subotičku biskupiju prati zagovor Blažene Djevice Marije, Gospe od Suza i Kraljice od Svete Krunice, Vašega zaštitnika sv. Franje, sv. Terezije Avilske i svih svetih zaštitnika Subotičke biskupije i cijele Crkve.

Dubrovnik, 8. listopada 2023.

+ Roko Glasnović
dubrovački biskup