Budi dio naše mreže
Izbornik

Splitska metropolija

Bokeljani u Splitu proslavili svoga zaštitnika sv. Tripuna

Hrvatska bratovština "Bokeljska mornarica 809" Split proslavila je 3. veljače tradicionalnom svetom misom u crkvi svetoga Filipa Nerija, blagdan svetoga Tripuna, mučenika i zaštitnika Kotorske biskupije i Bokeljske mornarice.

Svečana procesija s relikvijama sv. Vlaha dubrovačkim ulicama

Procesija s relikvijama 1051. Feste sv. Vlaha prošla je 3. veljače dubrovačkim ulicama, nakon središnjeg euharistijskog slavlja, koje je predvodio predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, izvijestio je Ured za medije Dubrovačke biskupije.

Euharistijsko slavlje svetkovine sv. Vlaha u Dubrovniku

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić predvodio je središnje pontifikalno euharistijsko slavlje na svetkovinu dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha u petak 3. veljače ispred dubrovačke katedrale u suslavlju brojnih biskupa i svećenika i sudjelovanju mnoštva vjernika.

Kliški uskoci hodočastili nebeskoj zaštitnici Gospi na Dobriću

Blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu – Kandeloru članovi Povijesne postrojbe „Kliški uskoci“ proslavili su 2. veljače 2023. tradicionalnim hodočašćem i misom u splitskoj crkvi Gospe od Dobrića koju je Splitsko-makarska nadbiskupija ustupila na korištenje Križevačkoj eparhiji.

Svečana večernja i kađenje moći uoči Tripundana

Na blagdan Kandelore (Svijećnice) u četvrtak 2. veljače u katedrali Sv. Tripuna u Kotoru u večernjim satima održano je slavlje svečane Večernje i Službe čitanja s kađenjem svetih moći, objavljeno je na stranici Kotorske biskupije.

Otvorena 1051. Festa sv. Vlaha

Ispred zborne crkve Sv. Vlaha u Dubrovniku na Kandeloru (Svijećnicu), 2. veljače dubrovački biskup Roko Glasnović u svečanoj ceremoniji otvorio je 1051. Festu sv. Vlaha, zaštitnika grada Dubrovnika i cijele Dubrovačke biskupije.

1 2 3 385