Budi dio naše mreže
Izbornik

Splitska metropolija

U Šibeniku otvorena svetkovina svetog Mihovila

Proslava Sv. Mihovila arhanđela, zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije, otvorena je Službom svjetla i pjevanim Povečerjem u katedrali Sv. Jakova u ponedjeljak 28. rujna. Obrede je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

Održana 17. Večer duhovne šansone u šibenskoj katedrali

U užoj pripremi za svetkovinu sv. Mihovila, zaštitnika Šibenske biskupije, tradicionalno se održava Večer duhovne šansone u kojoj redovito nastupaju domaći zborovi, uz goste izvan biskupije. Ovogodišnja 17. Večer duhovnih šansona, zbog epidemioloških mjera je ostvarena u nedjelju 27. rujna u skromnijem obliku.

Splitske sestre milosrdnice proslavile blagdan sv. Vinka Paulskoga

Splitske sestre milosrdnice Provincije Navještenja Gospodinova proslavile su blagdan svoga zaštitnika sv. Vinka Paulskoga u nedjelju 27. rujna svečanim misnim slavljem koje je u samostanu sestara u Bribirskoj 10 predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Milosrdnice u Dubrovniku proslavile svetkovinu sv. Vinka

Milosrdnice sv. Vinka Paulskog u Dubrovniku proslavile su svetkovinu svog utemeljitelja u nedjelju, 27. rujna u samostanu Za kapelicom. Euharistijsko slavlje predvodio je mr. don Josip Lebo, ravnatelj Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku.

Proslavljen blagdan Kraljice Mučenika u Ninčevićima

Župa Solinskih mučenika u Ninčevićima u Solinu blagdan svoje zaštitnice, Kraljice mučenika, slavi krajem rujna u spomen na dan posvete župne crkve. Ovogodišnja proslava blagdana održana je u nedjelju, 27. rujna.

U Splitu završila 32. knjiga Mediterana

U zavodu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u subotu 26. rujna završila je znanstvena, nakladnička i kulturna smotra 32. knjiga Mediterana, priređena u organizaciji Književnoga kruga Split i Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, pod visokim pokroviteljstvom HAZU. 

Proslava sv. Kuzme i Damjana na Lastovu

Najudaljeniji naseljeni otok Lastovo, „tamo na divnom Jadranu plavom“, kako mu pjevaju njegovi stanovnici, u subotu, 26. rujna proslavio je svoje nebeske zaštitnike svete Kuzmu i Damjana.

1 2 3 161