Budi dio naše mreže
Izbornik

Splitska metropolija

Susret ministranata Hvarskog dekanata

U organizaciji svećenika Hvarskog dekanata, u ponedjeljak 17. lipnja u župi Svetoga Duha u Vrbanju na otoku Hvaru održan je godišnji susret ministranata Hvarskog dekanata.

U Rogotinu proslavljena 100. godišnjica župe Presvetog Trojstva

Župa Presvetog Trojstva u Rogotinu proslavila je u nedjelju 16. lipnja na svetkovinu Presvetog Trojstva stotu godišnjicu svoje župe. Svečano euharistijsko slavlje, kojem je prethodila procesija oko crkve Presvetog Trojstva, predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić uz koncelebraciju župnika župe Presvetog Trojstva – Rogotin, don Ivice Barišića i ostalih svećenika.

Proslava Presvetog Trojstva u Donjem Sitnom

Župa Presvetog Trojstva – Donje Sitno proslavila je župnu svetkovinu Presvetog Trojstva u nedjelju 16. lipnja. Svečano euharistijsko slavlje, kojem je prethodila procesija, predvodio je odgojitelj bogoslova, orguljaš u splitskoj prvostolnici i profesor glazbe na splitskom KBF-u mo. don Ivan Urlić uz koncelebraciju župnika župe Presvetog Trojstva don Joze Gojsalića.

Prva Zlatna harfa Hvarske biskupije

Na inicijativu i u organizaciji Povjerenstva za liturgijsku glazbu Hvarske biskupije u subotu 15. lipnja u katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru održana je prva Zlatna harfa Hvarske biskupije na temu „Alojzije Stepinac prijatelj malenih“. Bio je to susret dječji zborova koji u župama Hvarske biskupije animiraju liturgijsko pjevanje.

Vjernici Konavala hodočastili na Sniježnicu

Duhovsko hodočašće konavoskih župa na vrh planine Sniježnice koje se tradicionalno održava na prvu subotu nakon svetkovine Duhova, održano je u subotu 15. lipnja. Usprkos velikoj vrućini okupilo se četrdesetak hodočasnika u molitvi prema vrhu uz sedam postaja Duha Svetoga.

39. susret ministranata Splitsko-makarske nadbiskupije

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja u subotu 15. lipnja u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu održan je 39. susret ministranata Splitsko-makarske nadbiskupije. Na susretu se okupilo više od 300 ministranata iz 25 župa.

Župa Vid proslavila svetkovinu nebeskog zaštitnika

Kanonik Prvostolnog kaptola u Splitu, dugogodišnji upravitelj marijanskog svetišta Vepric, sada duhovni asistent - don Alojzije Bavčević predvodio je misno slavlje na svetkovinu svetog Vida u subotu 15. lipnja ispred crkve koja nosi njegovo ime u Vidu u koncelebraciji župnika don Mile Čale i bivšeg don Mladena Margete.

1 2 3 44