Budi dio naše mreže
Izbornik

Splitska metropolija

Nadbiskup Eterović: Slavite Uskrs svake nedjelje kako bi plodovi Uskrsa postali djelotvorni

„Krist je uskrsnuo. U Duhu Svetome radosni smo zbog toga događaja, radosni smo što imamo vjeru u njegovo uskrsnuće. Molimo ga da nam ojača vjeru. Molimo da budemo svjedoci Uskrsloga u našim obiteljima, u zajednici, u svim odnosima među ljudima”, rekao je apostolski nuncij u Berlinu nadbiskup Nikola Eterović na uskrsnoj euharistiji koju je slavio 21. travnja u rodnoj župi sv. Jeronima u Pučišćima.

Biskup Palić: Trebamo živjeti u ljubavi prema Kristu i bližnjima

U duhu razmatranja o smislu života i Kristove pobjede nad smrću mnoštvo vjernika nazočilo je u hvarskoj katedrali uskrsnoj svečanoj misi, koju je 21. travnja predvodio hvarski biskup Petar Palić s kojim su koncelebrirali umirovljeni biskup Slobodan Štambuk, župnik don Mili Plenković i prvi tajnik Apostolske nuncijature u RH mons. Janusz Blachowiak.

Biskup Rogić: Dopustimo da nas Uskrs dotakne vječnošću na koju smo od Boga pozvani

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa 21. travnja predvodio je svečano misno slavlje u katedrali Sv. Jakova. U koncelebraciji su bili umirovljeni biskup Ante Ivas, generalni vikar mons. Marinko Mlakić i župnik katedrale don Krešimir Mateša. Posluživao je đakon don Grgur Alviž. Za vrijeme misnog slavlja na oltaru je bio izložen kamen iz Kristova groba kojeg je Šibenska biskupija dobila za vrijeme nedavnog hodočašća u Svetu zemlju.

Uskrs u splitskom zatvoru

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić posjetio je i ovoga Uskrsa, 21. travnja, zatvor u Splitu, gdje je u skromnom i mirnom ozračju zatvorske kapele Sv. Josipa Radnika na Bilicama predvodio euharistijsko slavlje.

Obredi Velikog petka i procesija s Presvetim u Hvaru

Obrede Velikog petka 19. travnja u hvarskoj katedrali predvodio hvarski biskup Petar Palić zajedno s umirovljenim biskupom Slobodanom Štambukom, prvim tajnikom Apostolske Nuncijature u Hrvatskoj mons. Januszom Błachowiakom, župnikom don Milijem Plenkovićem i don Ivanom Jurinom.

Obredi Velikoga petka u splitskoj prvostolnici

Obrede Velikoga petka 19. travnja u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uz sudjelovanje apostolskog nuncija nadbiskupa Martina Vidovića, generalnog vikara mons. Miroslava Vidovića, katedralnog župnika don Tomislava Ćubelića i ostalih svećenika.

1 2 3 31