Budi dio naše mreže
Izbornik

Splitska metropolija

Proslavljen zaštitnik Grada Omiša sv. Ivan Nepomuk

U Omišu je u ponedjeljak 16. svibnja proslavljen Dan Grada i sveti Ivan Nepomuk, suzaštitnik omiške Župe sv. Mihovila i zaštitnik Grada Omiša. Središnje misno slavlje predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Proslavljen Dan KBF-a Sveučilišta u Splitu 2022.

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu proslavio je u četvrtak 19. svibnja u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu svoj Dan te je u toj prigodi Fakultet dodijelio priznanja, nagrade i zahvalnice, kao i diplome i svjedodžbe.

Dan Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku

Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića u Dubrovniku na dan rođenja Ruđera Boškovića, u srijedu 18. svibnja, proslavila je svoj dan svečanom misom koju je u crkvi Sv. Ignacija predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović i prigodnim učeničkim programom.

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 18. svibnja u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju, izvijestio je biskupijski Tiskovni ured.

Blagoslovljena obnovljena crkva na Dančama

Crkva sv. Marije na Dančama u Dubrovniku ponovno je u liturgijskoj uporabi nakon godinu i pol dana obnove, a obred blagoslova crkve na zahvalnom euharistijskom slavlju u utorak 17. svibnja predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović.

Završena obnova „Voštarnice“ u vrtu samostana Male braće u Dubrovniku

U vrtu poznatog franjevačkog samostana Male braće u Dubrovniku obnovljena je kamena kuća - „Voštarnica“ izgrađena 1925. godine kao pogon za proizvodnju voštanih svijeća, o čemu je novinarima u ponedjeljak 16. svibnja na licu mjesta govorio vikar Franjevačke provincije sv. Jeronima fra Stipe Nosić.

Predstavljanje dviju knjiga u Dubravi

U Župi sv. Luke evanđeliste - Dubrava u nedjelju, 15. svibnja održano je predstavljanje dviju knjiga: „Pisani spomenici poljičkog sela Dubrave“ Ivice Čotića u izdanju Centra za kulturu Omiš i „Poljičke isprave I, iz zbirke Aleksandra Poljanića“ doc. dr. Mehmeda Kardaša u izdanju Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine.

1 2 3 315