Budi dio naše mreže
Izbornik

Splitska metropolija

Đakonsko ređenje u Dubrovniku

Don Jure Paponja i don Mišo Pecotić postali su đakoni Dubrovačke biskupije u subotu, 4. prosinca, a red đakonata u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike podijelio im je apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor.

U Dubrovniku uoči ređenja budući đakoni potpisali izjavu, a bogoslovi primili akolitat

Na misnom slavlju u petak 3. prosinca u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku - koje je predvodio apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor - kandidati za đakonat Jure Paponja i Mišo Pecotić položili su Ispovijest vjere i Izjavu o svojevoljnom preuzimanju obveze celibata koja je sastavni dio đakonskog ređenja.

Humanitarni izazov dubrovačkog Caritasa s tenisačicom Anom Konjuh na platformi „Čini pravu stvar“

Caritas Dubrovačke biskupije na platformi „Čini pravu stvar“ u suradnji s Dubrovkinjom i hrvatskom tenisačicom Anom Konjuh na Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca organizira prikupljanje novčanih sredstava za kupnju automobila prilagođenog potrebama mladog sugrađanina koji je invalid, a kojom će pomoći njegovoj obitelji u prijevozu na potrebne terapije i vježbe.

Čestitka đakovačkih biskupa novoimenovanom dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću

Uime svećenika, redovnika i redovnica te svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, uputio je u utorak 30. studenoga čestitku mons. Roku Glasnoviću u prigodi njegova imenovanja dubrovačkim biskupom koju prenosimo u cijelosti.

1 2 3 265