Budi dio naše mreže
Izbornik

Splitska metropolija

Svetkovina Bezgrešnog začeća u Šibeniku

Sestre Franjevke od Bezgrješne svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije proslavile su u nedjelju 8. prosinca misnim slavljem u Kući matici u Šibeniku. Euharistiju u koncelebraciji sa fra Matom Topićem, don Rokom Glasnovićem i umirovljenim biskupom Antom Ivasom predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Župa sv. Nikole biskupa u Metkoviću proslavila 50. obljetnicu postojanja

Župa sv. Nikole biskupa u Metkoviću proslavila je, na blagdan svetog Nikole u petak 6. prosinca, 50. obljetnicu postojanja svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. U koncelebraciji su bili naslovni nadbiskup ninski Martin Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović, dekan Neretvanskog dekanata i župnik župe sv. Nikole don Davor Bilandžić te još dvadesetak svećenika. Liturgijsko pjevanje animirao je mješoviti župni zbor pod ravnanjem s. Marijane Cvitanović.

Proslavljen blagdan sv. Nikole u Trogiru

U Trogiru je blagdan sv. Nikole svečano proslavljen u dvije župe: u župi sv. Jakova apostola na Čiovu u istoimenoj crkvici te u župi sv. Lovre kod sestara koludrica.

Održan molitveno-meditativni program za mlade „Connected“ s fra Marinom Karačićem

Molitveno-meditativni program za mlade „Connected“ održan je 4. prosinca u Dubrovniku u kapelici Sestara službenica milosrđa na Pilama, a predvodio ga je fra Marin Karačić iz Župe sv. Ante Padovanskog na Humcu u Bosni i Hercegovini. Večer je započela duhovnim razgovorom nakon kojeg je uslijedilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Proslava blagdana sv. Nikole u Herceg Novom

Blagdan Sv. Nikole, zaštitnika djece, pomoraca i putnika, ove je godine u župi Herceg Novi proslavljen u posebnom ozračju. Naime, župljani filijale te župe Đenovići (Pokrivenik) blagdan zaštitnika župe i mjesta dočekali su u netom obnovljenoj crkvi sv. Nikole.

1 2 3 83