Budi dio naše mreže
Izbornik

Splitska metropolija

Blagoslovljen obnovljeni kip sv. Jure u Desnama

Na župnu svetkovinu sv. Jure, u petak 23. travnja, tijekom mise koju je u crkvi Sv. Jure u Desnama predslavio župnik župe Slivno Ravno – Vlaka don Mario Mihanović, blagoslovljen je obnovljeni kip sv. Jure, star 120 godina.

31. Marulićevi dani

U srijedu 21. travnja polaganjem vijenaca vijenac na spomenik Marka Marulića na Trgu braće Radića, kao i na njegov grob u crkvi Sv. Franje u Splitu, koje je položio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, uz predstavnike Društva prijatelja kulturne baštine i Književnog kruga-Split, započeo je trideset i prvi skup posvećen Marku Maruliću.

Duhovna obnova za djevojke kod dominikanki

U dominikanskom samostanu Gospe od Ružarija u Šibeniku, od 16. do 18. travnja održana je duhovna obnova za djevojke. Sestre dominikanke animirale su duhovnu obnovu, uz predavanje i svećeničku angažiranost o. Areka Krasickog.

150. obljetnica rođenja biskupa Milete  

U samostanu sv. Frane u Šibeniku u subotu 17. travnja obilježena je 150. obljetnica rođenja franjevca konventualca, a kasnije šibenskog biskupa i apostolskog administratora jugoslavenskog dijela Zadarske nadbiskupije Jeronima Milete.  

1 2 3 207