Budi dio naše mreže
Izbornik

Splitska metropolija

Misa za pokojnu dr. Vikicu Vujicu u Dubrovniku

Mjesečni susret djelatnika Ordinarijata i drugih ustanova Dubrovačke biskupije kao i pročelnika biskupijskih vijeća održan je u petak, 29. svibnja, prvi put od početka situacije s koronavirusom. Susret je započeo misom u dubrovačkoj katedrali za nedavno preminulu kolegicu dr. Vikicu Vujicu.

Novi spot s pjesmom „Pogledaj Isusa“

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s vokalno instrumentalnim sastavom „Sveti Matej“ snimio je novi video spot s pjesmom „Pogledaj Isusa“.

Misa posvete ulja u dubrovačkoj katedrali

Misa posvete ulja slavljena je u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u četvrtak 28. svibnja pod predsjedanjem dubrovačkog biskupa Mate Uzinića te uz koncelebraciju pedesetak svećenika i redovnika koji su za ovu prigodu došli iz svih dijelova biskupije.

Jedanaesti utorak sv. Anti u Trogiru

U Župi sv. Jakova apostola na Čiovu u Trogiru misno slavlje jedanestog utorka u povodu pobožnosti Trinaest utoraka posvećenih sv. Anti Padovanskog, 26. svibnja u predvorju svetišta Sv. Ante Padovanskog predvodio je župnik župe Okruk don Miroslav Rubić.

Pogreb mons. Bože Delića

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Božo (Bobo) Delić ispraćen je na posljednji počinak u utorak, 26. svibnja na splitskom groblju Lovrinac.

Svetkovina Gospe od Karavaja u župi Tisno

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u utorak 26. svibnja u župi Tisno na Karavaju, jednom od četiri marijanska svetišta Šibenske biskupije. Središnje jubilarno slavlje uz sudjelovanje velikog broja vjernika iz cijele Šibenske biskupije i iz susjedne Zadarske nadbiskupije predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Večernja molitva u dubrovačkoj katedrali

Na početku jedanaestog tjedna izravnih online prijenosa večernjih molitva iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku u ponedjeljak 25. svibnja molitvu je predvodio katedralni župnik don Marin Lučić.

1 2 3 128