Budi dio naše mreže
Izbornik

Splitska metropolija

Homilija nadbiskupa Barišića u Kninu

Homilija splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita Marina Barišića na misi na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“ i blagdan zaštitnice Vojne biskupije Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta, 5. kolovoza 2020. u crkvi Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu.

Pozdrav biskupa Rogića na misi u Kninu

Šibenski biskup Tomislav Rogić uputio je riječi pozdrava i dobrodošlice na početku misnoga slavlja na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, 25. obljetnice Oluje i blagdan zaštitnice Vojnoga ordinarijata Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta u srijedu 5. kolovoza 2020. u Kninu.

Kažotićevo u Trogiru

U Nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića i crkvi Sv. Dominika u Trogiru u ponedjeljak 3. kolovoza proslavljen je blagdan bl. Augustina Kažotića.

Proslavljen blagdan Našašća relikvija sv. Stjepana Prvomučenika u Opuzenu

U crkvi Sv. Stjepana Prvomučenika u Opuzenu u ponedjeljak, 3. kolovoza, na blagdan Našašća relikvija sv. Stjepana, slavljene su tri mise, a središnju, u koncelebraciji župnika don Ante Antunovića, neretvanskog dekana don Davora Bilandžića, prečasnog kanonika makarskog kaptola don Stipe Jerkovića te brojnih svećenika, predvodio je prof. dr. don Ivan Kešina.

Gospa od anđela proslavljena na Visovcu

Svečanu euharistiju na otočiću Visovcu na blagdan Gospe od anđela, 2. kolovoza, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić u koncelebraciji s mnoštvom svećenika iz cijele Šibenske biskupije. 

Sv. Marija Anđeoska proslavljena u Sesvetskoj Sopnici

Na blagdan sv. Marije Anđeoske, u nedjelju, 2. kolovoza, u franjevačkoj povijesti poznata kao Porcijunkula, na Gospinu trgu ispred franjevačke samostansko-župne crkve u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba proslavljena je župna svetkovina.

1 2 3 145