Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Puljić na primanju kod župana Bobana

Split (IKA)

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije nadbiskup Želimir Puljić i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo Frankopan Velić posjetili su u utorak 28. ožujka župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana, izvijestila je Splitsko-dalmatinska županija.

Uz župana Bobana, na susret usu bili i pročelnik Kabineta župana Davor Pavić, zamjenik pročelnika Kabineta Ivan Baćak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Mons. Puljić i župan Boban razgovarali su o suradnji između Županije i župa te Nadbiskupije. „Izvijestili smo ga o aktivnostima vezanim za našega zaštitnika sv. Jeronima te o onome što planiramo napraviti ove godine, kada obilježavamo 30 godina Splitsko-dalmatinske županije i pet godina otkako je sv. Jeronim naš zaštitnik. Dotaknuli smo se i teme hospicija Matošić jer je jako bitna tema uključivanje Crkve u brigu o najpotrebitijima iz našega društva“, izjavio je župan nakon sastanka.

Mons. Puljić izjavio je kako ove dane koristi kako bi obišao najvažnije institucije. „Drago mi je što ovo vrijeme iskorištavam kako bih upoznao institucije te programe koje ove institucije provode za dobro ovoga svijeta. Danas sam se sastao sa županom, a uskoro idem i na Sveučilište u Splitu“, najavio je mons. Puljić, a izvijestila je Splitsko-dalmatinska županija.