Budi dio naše mreže
Izbornik

Oproštaj župljana u Mandaljeni od Služavki Maloga Isusa

Mandaljena (IKA)

Nakon 81 godinu predanog služenja redovnice Služavke Maloga Isusa oprostile su se u nedjelju 6. listopada od vjernika Župe sv. Marije Magdalene u Mandaljeni.

Brojni vjernici zajedno sa župnikom don Vilimom Petrovićem sa zahvalnošću su se oprostili od sestara. Župnik je istaknuo želju da ako ikada ponovno budu u mogućnosti neka se vrate na službu u Župu sv. Marije Magdalene u Mandaljeni. Vrhovna poglavarica s. Terezija Pervan također je zahvalila svima te izrazila žalost zbog odlaska.

Provincijalna uprava Družbe Sestara Služavki Maloga Isusa, Provincija sv. Josipa iz Splita, donijela je odluku o ukinuću redovničke zajednice u Zavodu Josipovac u Mandaljeni, Župe Dubrovačke. Zbog nedovoljnog broja sestra, nedostatka zvanja i starosti sestara u Provinciji, nije se pronašla zamjena za s. M. Brigitu Rojnicu koja je izabrana za provincijalnu savjetnicu, a preostale tri sestre zbog starije dobi nisu u stanju same nastaviti život i djelovanje u Zavodu Josipovac.

S. M. Brigita Rojnica vršila je službu predstojnice redovničke zajednice u Zavodu Josipovac i službu medicinske sestre u Centru za rehabilitaciju Josipovac, a zbog izbora za provincijalnu savjetnicu svoje će djelovanje nastaviti u provincijalnoj kući u Splitu. Ostale sestre bit će raspoređene po samostanima Provincije.