Budi dio naše mreže
Izbornik

Služavke Malog Isusa molitvom u pripravi za Jubilej 2025.

Zagreb (IKA)

Potaknute pozivom pape Franje na intenzivniju molitvu tijekom priprave za Svetu godinu 2025., Uprava Zagrebačke provincije sestara služavki Maloga Isusa, u zajedništvu sa sestrama i Prijateljima Maloga Isusa, tijekom Godine molitve održava Dan molitve svakoga 25. dana u mjesecu.

Priprava je osmišljena kao dionica molitvenog hodočašća ususret Jubileju 2025. koji će biti održan pod geslom Hodočasnici nade.

Prvi dan cjelodnevne molitve i euharistijskog klanjanja održan je u ponedjeljak 25. ožujka 2023. u „oazi mira“, u samostanu „Betlehem“ na zagrebačkom Kraljevcu. Prijatelji Maloga Isusa grada Zagreba i okolice, tijekom cijeloga dana, izmjenjivali su se sa sestrama služavkama Maloga Isusa u samostanskoj kapeli Prečistog Srca Marijina, moleći pred Isusom u Euharistiji, da prema Papinim riječima, Bog Otac udijeli „da milost Jubileja živi u nama, hodočasnicima nade, čežnju za nebeskim dobrima, te na cijeli svijet izlije radost i mir našega Otkupitelja“.

U predvečerje se na molitvi okupio veći broj molitelja, te je u ispunjenoj kapeli odjekivala zajednička molitva kojom je započela velika devetnica Božiću.

Vrhunac dana bilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio upravitelj Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Lukarišću i duhovni asistent Društva Prijatelja Maloga Isusa Zagrebačke provincije. Za tu prigodu pažljivo probrane pjesme pjevali su svi sudionici slavlja, uz orguljsku pratnju provincijske glavarice s. M. Emanuele Pečnik.

Vlč. Kralj u homiliji je povezao dolazak Sina Božjega, čime je započela njegova otkupiteljska žrtva, sa završetkom njegovoga poslanja na zemlji, žrtvom na križu. „Svojim dolaskom na ovaj svijet Bog nam pokazuje koliko nas voli, još više nam to pokazuje na križu. Križ je znak koji povezuje nebo i zemlju. Svaki Isusov učenik označen je križem. Križ je znak da smo po njemu povezani s Bogom… Križ je ulaznica za susret s Nebeskim Ocem…“, poručio je.