Budi dio naše mreže
Izbornik

Drugi dan akcije 72 sata bez kompromisa

Sarajevo (IKA )

Drugog dana volonterske akcije 72 sata bez kompromisa, u subotu 29. rujna, koju organizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., na čelu s koordinatorom projekta Josipom Milanovićem, volonteri su nastavili sa svojim aktivnostima na raznim projektima diljem Bosne i Hercegovine.

Kako bi bh. javnost, ali i šire, što bolje upoznali s volonterskim aktivnostima koje se provode, članovi medijskog tima Miroslav Gracić i Davor Krajinović, zajedno s koordinatorom Josipom zaputili su se u obilazak volonterskih projekata na terenu, i to u Gromiljaku, Kiseljaku, Novoj Biloj i Travniku. Ondje su snimali kadrove koji će po završetku akcije biti montirani u video prilog.

Tako se drugog dana nastavilo sa svim aktivnostima koje timovi nisu završili dan ranije te se pristupilo novim projektima koji su se, primjerice u NCM-u, ogledali u pripremi kolača, njihovu pakiranju i pripremanju popratnih poruka koji će se u nedjelju, 30. rujna prodavati u sarajevskoj župi Stup, a prikupljeni novac namijenjen je za pomoć djeci u Africi. Također, dio kolača će se dijeliti izbjeglicama.

U pripremi zimnice vrijednom timu pridružile su se i tri volonterke iz Splita, a s ovim dalmatinskim gradom Sarajevo već ima jake veze kada je riječ o ovoj akciji.

Na drugom kraju BiH, u Posavini, tvrtka Zorg-In d.o.o. iz sela Kornica dala je svoj doprinos ovogodišnjoj akciji tako što je mladim volonterima u Garevcu, Orašju i Domaljevcu – njih oko 70, poslala jabuke i sokove iz domaće proizvodnje.

U Orašju je dvadesetak volontera prikupljalo namirnice za obitelji slabijeg imovinskog stanja u svojoj lokalnoj zajednici, dok se druga skupina družila s djecom u vrtiću Pčelica te su organizirali i radnu akciju čišćenja dvorišta. Mladi volonteri posjetili su i starački dom Riviera gdje su s osobama treće životne dobi pjevali, svirali i igrali društvene igre.

Volonterskoj akciji u subotu 29. rujna pridružilo se i šest djelatnica iz dm-a, njemačkog lanca drogerija, te su pomogle u čišćenju, pravljenju zimnice i kolača.
Kao i prethodnih godina, župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Stup sudjeluje u volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa. Dvadesetak volontera predvođeni stupskim župnikom vlč. Miroslavom Ćavarom i nekadašnjim župnim vikarom ove župe vlč. Draženom Kusturom su renovirali dvije kuće, čistili, uređivali dvorište obližnjeg samostana Karmel, te su se, neplanski, ali rado pridružili jednoj obitelj i pripomogli u vađenju krumpira.

Slične aktivnosti kao prethodnih dana nastavljene su i u Domaljevcu, Kupresu, Uskoplju, Fojnici, Kiseljaku, Gromiljaku, Tuzli, Fojnici, Travniku i Novom Travniku, Novoj Biloj, Zenici, Radunicama i drugim brojnim mjestima koji su odlučili sudjelovati u ovogodišnjoj akciji.

Ključne riječi:
72 sata bez kompromisa BiH