Budi dio naše mreže
Izbornik

O. Nikola Stupnjak novi župni upravitelj grkokatoličke župe u Lipovljanima

Lipovljani (IKA)

Izvršavajući dekrete križevačkoga ordinarija, u utorak 16. ožujka, u grkokatoličkoj župi Bezgrešnog začeća presv. Bogorodice u Lipovljanima u službu je uveden novi župni upravitelj o. Nikola Stupjak te je izvršena primopredaja župe novouvedenom pastiru.

Uvod u službu i primopredaju župe je prema naputcima dekreta i u dogovoru sa svećenicima vodio biskupski vikar za Slavoniju i Srijem, mr.sc. Vladimir Sedlak.

Ovaj svečani i u životu župne zajednice važan događaj u svojoj složenosti ima razne znakovite elemente.

Liturgijskim obredom uvoda novoimenovanoga upravitelja koji je služen u župnoj crkvi, izvršen je biskupov dekret i o. Nikola je od naznačenog izvršitelja primopredaje kanonski uveden u posjed župe.

Uslijedilo je sastavljanje zapisnika o primopredaji, koji je bio svojevrsno utvrđivanje činjeničnog stanja primljene župe. Novoimenovanom župniku predani su crkva, ured, kuća i ostala pokretna i nepokretna dobra župe s pratećim inventarom, ugovorima i drugim važnim spisima.

Nakon primopredaje priređena je kratka okrepa na kojoj je uslijedio i prvi susret novoimenovanoga upravitelja i pojedinih članova župne zajednice.

U popodnevnim satima, zaustavljajući se u molitvi kraj svećeničkih grobova na lipovljanskom groblju, spomenulo se onih koji su svoj život kao pastiri ugradili u život lipovljanskog duhovnog stada.

Novouvedeni župni upravitelj liturgijski će u župi prvi put svečanije služiti na blagdan Blagovijesti.

O. Nikola Stupnjak novi župni upravitelj grkokatoličke župe u Lipovljanima