Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan prvi koncert domoljubne glazbe „Domu mom“

Zagreb (IKA)

Prvi veliki koncert domoljubne glazbe „Domu mom“, u organizaciji Laudato TV-a, održan je u subotu 13. siječnja u Areni Zagreb, izvijestila je Laudato TV.

Na koncertu je bilo 18.500 posjetitelja. Na početku koncerta, koji je održan na 32. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske od Svete Stolice, molitvu za Hrvatsku predmolio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua. Na koncertu je nastupilo 25 izvođača hrvatske glazbe, a ukupno 150 glazbenika izmjenjivalo se na bini u obliku slova ‘V’, simbola pobjede. Izvodile su se poznate pjesme o Hrvatskoj, a izvođače je  glazbeno pratio orkestar pod ravnanjem Ante Gele.

Članica zbora ‘Zvjezdice’ izvele su hrvatsku himnu. Nakon molitve mons. Lingue, uslijedila je pjesma ‘Zdravo djevo’ u izvedbi Vokalista trogirske katedrale. Zatim je Klapa ‘Sv. Juraj’ HRM otpjevala pjesmu ‘Ratnici svjetla’, a Dražen Žanko ‘Od stoljeća sedmog’. Nastupali su zatim ‘Najbolji hrvatski tamburaši’ otpjevavši ‘Croatio, ponosna u duši’ i ‘Živila Hrvatska’. Pjesmu ‘Suzu za zagorske brege’ izveo je Adalbert Turner Juci, a Ana Žagar i Ličke drvosječe izveli su pjesme ‘Košulja’ i ‘Lička kapa’.

Pjesmu ‘Dajem ti srce’ otpjevala je ženska klapa Cesarice, a pjesmu ‘To je tvoja zemlja’ izveo je Đani Stipaničev, koji je otpjevao i ‘Kome bi šumilo more moje sinje’ u pratnji Klape Cambi. Pjesmu ‘Zemlja dide mog’ izvela je, svirajući na klaviru, Meri Cetinić. Pjesme ‘Ne damo te pismo naša’ i ‘Croatio, iz duše te ljubim’ izveo je Tomislav Bralić uz Klapu Intrade. Uz pratnju supruga Joška Banova, Zorica Kondža je otpjevala pjesmu ‘Bodulska balada’, a vratila se i kasnije u programu izvedbom pjesme ‘Lupi petama’. Tijekom drugog izlaska Klape ‘Sv. Juraj HRM’ izvedena je pjesma ‘Mi smo hrvatski mornari’, a nastupali su i Zaprešić boys. ‘Opća opasnost’ je započela nastup istoimenom pjesmom te nastavila s ‘Tri rijeke’.

Mladu generaciju izvođača na koncertu ‘Domu mom’ predstavljali su Iva Ajduković, Pava, Goran Orešković, Dino Petrić i Josip Palameta, a zajedno su otpjevali ‘Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj’. Pred kraj koncerta, Dražen Zečić izveo je pjesme ‘Pravi Hrvat ne umire nikada’ i ‘Poljubi zemlju’. Miroslav Škoro izveo je domoljubne pjesme ‘Ne dirajte mi ravnicu’ i ‘Sude mi’. Mate Bulić izveo je pjesme ‘Domu mom’ i ‘Moja Hercegovina’, a Tiho Orlić je oduševio  izvedbama pjesama ‘Ruža Hrvatska’ i ‘Lijepa li si’. Koncert je završen zajedničkom izvedbom pjesme ‘Moja domovina’.

Voditelj koncerta bio je Marin Periš, koji je naglasio kako se Hrvatska pjeva i u vlastitom domu svojoj ženi, djeci, pjeva se na radnom mjestu i pjeva se poštenjem. U završnici  koncerta organizatori su najavili idući koncert ‘Domu mom’ koji će se održati 30. studenog 2024. u 20 sati u Zadru u velikoj dvorani Krešimira Ćosića, izvijestila je Laudato TV.