Budi dio naše mreže
Izbornik

Predblagdanske gužve na graničnim prijelazima

Zagreb/Bregana (IKA)

Predblagdanski vikend uoči uvođenja e-Propusnica počeo je u znaku gužvi na graničnim prijelazima pa tako iz Hrvatskog autokluba (HAK) u petak navečer 18. prosinca javljaju da se na ulazak u Hrvatsku iz Slovenije čeka i do dva sata, izvještava Hina.

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, gdje su zbog aktualnih kontrola moguća višesatna čekanja, osobito sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku te s BiH i Srbijom na izlasku iz Hrvatske, navode iz HAK-a.

Pomoćnik načelnika Postaje granične policije Bregana Marijan Burić za RTL je rekao kako je znatno manji ulazak vozila u Hrvatsku u usporedbi s istim vremenom prošle godine.

“Malo su pooštrene procedure kao u Hrvatskoj, tako i u Sloveniji. Nakon odluke svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljava li uvjetima ulaska ili tranzitiranja u RH. Jučer i danas je krenula gužva, do 18 sati prešlo je više od 9 000 putnika, a još veću gužvu očekujemo tijekom vikenda i sljedeći tjedan uoči blagdana”, poručio je.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina za Novu TV je pak izjavio kako je policija pripravna za epidemiološke mjere te će uspostaviti oko 200 nadzornih točaka, na kojima će tijekom dana  biti angažirano oko 800 policijskih službenika svih rodova policije.

Nove blagdanske epidemiološke mjere koje na snagu stupaju 23. prosinca i trajat će do do 8. siječnja uključuju zabranu putovanja među županijama te se ponovo uvode e-Propusnice, prenosi u petak 18. prosinca Hina.