Budi dio naše mreže
Izbornik

Šibenik: Okupljanje mladih prigodom blagdana sv. Mihovila

Šibenik (IKA )

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana svetog Mihovila zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije upriličeno je u katedrali Svetog Jakova u subotu 22. rujna. Misno slavlje u koncelebraciji s više svećenika predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

U homiliji biskup je mladima rastumačio evanđeosku prispodobu o sijaču i sjemenu. Potom je mlade upoznao sa Sinodom o temi „Mladi – vjera i razlučivanje zvanja“ koja će se održati u listopadu u Vatikanu. „Cilj te crkvene Sinode je kako današnjem mladom čovjeku pomoći da otkrije svoj životni put, kako da donese obilan urod i učini ovaj svijet boljim, plemenitijim, više slikom onog novog nebeskog čovjeka kojeg nam je Krist pokazao i ponudio. Ne radi se samo o zvanju – pozivu u smislu duhovnog poziva ili profesije, zanata. Nego otkrivati i obiteljski poziv, ulogu majke, ulogu oca. Otkrivati kako darivajući život u bračnom zajedništvu ostvariti sebe u Božjem naumu. Pa onda i više od toga. Prepoznati što Bog od tebe traži, što je s tobom naumio da se u potpunosti ostvariš i dadeš svom životu smisao, razlog one plemenitosti i ustrajnosti u dobru. To je trajni zadatak svakog čovjeka i svakog mladog čovjeka: razlučivati i osluškivati vlastiti život i Božju Riječ u njemu. Onda će te već Bog voditi. Ne biti ni onaj mali komadić zemlje uz put, ni kamen, ni ona zemlja s puno trnja, nego ona prava plodna, natopljena, ogrijana koja donosi mnogo roda“, poručio je biskup Rogić.
Nakon slavlja mladi su u procesiji s upaljenim svijećama predvođeni Katoličkim skautima prošli ulicama Šibenika. Molitva za Grad i Biskupiju bila je na tvrđavi Svetog Mihovila podno koje je nastao grad Šibenik. Nakon izrečenih molitava i pjesama molitva je zaključena blagoslovom biskupa Rogića.
Ključne riječi:
biskup Rogić Šibenik sv. Mihovil