Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi radni susret kapelana Vojnog ordinarijata u 2019.

Zagreb (IKA)

Vojni ordinarijat u RH organizirao je u četvrtak 24. siječnja u zgradi Ordinarijata u Zagrebu prvi radni susret svećenika kapelana s vojnim ordinarijem Jurom Bogdanom. Sudjelovali su gotovo svi vojni i policijski kapelani iz cijele Hrvatske. Program susreta odnosio se na aktualne teme iz života Vojnog ordinarijata u RH.

Biskup Bogdan zahvalio je svećenicima na odazivu te istaknuo vrijednost svećeničkog susreta kao bratskog okupljanja, ali i kao priliku za promišljanje o poslanju u današnjem svijetu. Potrebno je da svećenik bude svjestan svog poslanja i identiteta kako bi kao autentične osobe mogli prenositi Radosnu vijest i biti znakovi i svjedoci evanđelja.

O pastoralnom programu i aktivnostima Vojnog ordinarijata u 2019. godini izvijestio je generalni vikar don Marko Medo. Svećenici su tako upoznati s predstojećim proljetnim turnusom duhovnih vježbi za djelatnike MORH-a i MUP-a i njegovom provedbom, održavanjem Križnog puta za vojsku i policiju na 4. korizmenu nedjelju na zagrebačkom Ksaveru, sa studijskim posjetom Ratne škole Hrvatskoga vojnog učilišta Rimu i Svetoj Stolici, pokrenutom raspisu za hodočašće hrvatske vojske i policije u Lurd i aktivnostima koje oko toga predstoje te je najavljeno hodočašće Vojnog ordinarijata u Svetu zemlju ove jeseni. U raspravi su svećenici izrazili svoja zapažanja i upite o načinu provedbe svog rada u vojnim i policijskim kapelanijama.

U drugom dijelu susreta biskup Bogdan upoznao je svećenike Ordinarijata s održanim pohodom biskupa Hrvatske biskupske konferencije Ad limina apostolorum u studenome 2018. godine, a potom i s pojedinim temama sa zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije i BK Bosne i Hercegovine u Zagrebu, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnog ordinarijata.

 

Ključne riječi:
kapelani susret vojni ordinarijat