Budi dio naše mreže
Izbornik

HRT za Božić prenosi misu polnoćku iz zagrebačke katedrale

Zagreb (IKA)

Prvi put nakon potresa, kamere Hrvatske radiotelevizije (HRT) će iz zagrebačke katedrale prenositi misu polnoćku na Hrvatskoj televiziji (HTV) i Hrvatskom radiju (HR). Misu će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Točan termin prijenosa objavit će se naknadno, stoji u priopćenju Komunikacija HRT-a poslanom u petak 18. prosinca.

Najradosniju kršćansku svetkovinu kao i svake godine popratit će Religijski program HRT-a. Na Badnjak će božićnu čestitku u sklopu središnjeg večernjeg Dnevnika 2 uputiti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

“Sigurni smo da će katedrala vrlo brzo otvoriti vrata. Sigurni smo jednako tako da to neće biti cijela katedrala nego jedan dio zagrebačke prvostolnice, a ovih dana, koji nas dovode Božiću, točno ćemo to znati”, rekao je za HRT mons. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

“To će biti u sredini katedrale gdje će naši inženjeri staviti podij za oltar i meni je drago da je odlučeno da se počne sa slavljem euharistije u zagrebačkoj prvostolnici. To će biti veliki Božji dar svima nama, cijeloj zagrebačkoj crkvi i Hrvatskoj”, kazao je mons. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale.

”Zbog novih epidemioloških mjera, još uvijek se utvrđuje kada će početi misa polnoćka u katedrali. Predstavnici Zagrebačke nadbiskupije donijet će tu odluku u dogovoru s Civilnim stožerom”, naglasila je urednica Programskog odjela Religija HTV-a Antonia Hrvatin Roth.

Na samu svetkovinu Božića iz zagrebačke će katedrale u prijepodnevnim satima HRT prenositi svečanu misu koju će predvoditi kardinal Bozanić. HTV1 i HR1 od 11.55 uključit će se u Papin blagoslov Gradu i svijetu – Urbi et orbi iz Vatikana. Komentator prijenosa iz Vatikana bit će generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) doc. dr. sc. Krunoslav Novak, a urednica Antonia Hrvatin Roth, priopćili su iz Komunikacija HRT-a u petak 18. prosinca.