Budi dio naše mreže
Izbornik

Marija Bistrica: Proslava Male Gospe i 288. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba

Marija Bistrica (IKA)

Središnje euharistijsko slavlje povodom 288. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu u nedjelju 8. rujna s početkom u 11.30 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima grada Zagreba. Prijenos mise može se poslušati u programu Hrvatskoga katoličkog radija.

Prije misnog slavlja koje počinje u 11.30, zavjetna procesija od kapele “Ave Maria” do “Crkve na otvorenom bl. Alojzije Stepinac” kreće u 11 sati.

Središnjem euharistijskom slavlju u 9 sati prethodit će zajednička pobožnost Križnog puta, dok je nakon središnjeg euharistijskog slavlja u svetištu Majke Božje Bistričke u 15 sati predviđen poslijepodnevni oproštaj i povratak hodočasnika svojim kućama.

U sklopu zavjetnog hodočašća, u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke hodočaste i mladi Zagrebačke nadbiskupije. U duhu priprema, priprave i molitve za Susret Hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu sljedeće godine, hodočašće će se održati pod geslom susreta mladih “Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5).

Zavjetno hodočašće Zagrepčana u Mariju Bistricu 2018.

Ovogodišnje 288. zavjetno hodočašće započelo je u subotu 7. rujna s tri skupine hodočasnika. Jedna skupina krenula je u 5 sati ispred zagrebačke katedrale preko Sljemena gdje je misu u 9 sati u sljemenskoj kapeli predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. Druga je skupina krenula iz Čučerja gdje je misu u 10.30 sati predvodio zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Treća skupina krenula je iz župne crkve u Sesvetama nakon mise u 9 sati.

U 18.30 sati skupine hodočasnika imale su zajedničku ulazna procesija od kapele Sv. Ladislava do Svetišta nakon koje je u 20 sati uslijedila „Služba svjetla“, odnosno procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji.