Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan sastanak kardinala Bozanića i predsjednika Vlade Plenkovića

Zagreb (IKA)

Sastanak između zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o tijeku obnove sakralnih objekata, kao i o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa u svrhu izgradnje stadiona na Maksimiru održao se u petak 20. siječnja, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Predstavnici Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su o tijeku obnove sakralnih objekata na području Zagrebačke nadbiskupije gdje, kako su istaknuli, radovi zadovoljavajuće napreduju. Razgovaralo se i o daljnjoj dinamici radova nakon što budu iskorištena sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije za potrebe obnove katedrale i drugih crkvenih objekata.

Premijer Plenković istaknuo je namjeru Vlade da podrži izgradnju stadiona u Zagrebu, kao i obnovu stadiona u drugim gradovima, uz sudjelovanje svih drugih dionika, posebno uzimajući u obzir iznimne uspjehe nogometne reprezentacije koja je proslavila Hrvatsku diljem svijeta. Kardinal Josip Bozanić izrazio je spremnost na suradnju i otvorenu podršku Zagrebačke nadbiskupije glede izgradnje novoga stadiona na Maksimiru. Uz jasnu podršku i namjeru da se što prije krene u izgradnju stadiona, potpredsjednik Vlade Branko Bačić i pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski zaduženi su za operativno poduzimanje svih daljnjih potrebnih aktivnosti za nastavak suradnje.

Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali ministrica kulture i medija i predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Nina Obuljen-Koržinek te potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Branko Bačić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te glasnogovornik Vlade RH Marko Milić.

Uz kardinala Josipa Bozanića bili su pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski, generalni vikar i moderator NDS-a mons. Tomislav Subotičanec, potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale mons. Zlatko Koren i potpredsjednik odbora za obnovu Nadbiskupskog dvora i kompleksa Šalata preč. Ivica Budinšćak, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.