Budi dio naše mreže
Izbornik

Posjet direktora Renovabisa HKS-u

Zagreb (IKA)

Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu posjetio je u četvrtak 2. ožujka prof. dr. sc. Thomas Schwartz, direktor zaklade Njemačke biskupske konferencije Renovabis, izvijestio je HKS.

Prof. dr. sc. Thomas Schwartz susreo se s Upravom Sveučilišta na čelu s rektorom prof. dr. sc. Željkom Tanjićem koji ga je obavijestio o projektima i planovima razvoja Sveučilišta. Potom je uslijedio sastanak sa stipendistima Renovabisa kao i s predstavnicima Ureda za projekte te predstavnicima Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba. Prof. Schwartz, koji predaje poslovnu etiku na Sveučilištu u Augsburgu, održao je potom predavanje za studente i profesore Sveučilišta o etici u poslovanju pod naslovom „A Brief History with Great Impact. Just Ethics or just Economics?“.

„Nakon posjeta u siječnju 2022., nakon što je bio izabran za direktora, potom u listopadu 2022. kada je sudjelovao u okruglom stolu o Zakonu o opskrbnom lancu, ovo je treći posjet profesora Schwarza u skorije vrijeme našem Sveučilištu. Znak je to brige koju zaklada Renovabis iskazuje prema našim projektima, na čemu smo zahvalni. Renovabis je i do sada bio uključen u naše brojne projekte i otvoren je za dijalog i za suradnju što nam je izuzetno važno”, rekao je rektor Tanjić, a izvijestio je HKS.