Budi dio naše mreže
Izbornik

U Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu obilježeno sjećanje na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje

Karlovac (IKA)

Pobožnost svetom Josipu u srijedu 17. studenoga u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu bilo je posvećeno sjećanju na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje.

Prošlo je 30. godina od stradanja Vukovara i Škabrnje, a karlovački vjernici i hodočasnici iz raznih krajeva Hrvatske svoje su molitve pred svetim Josipom uputili za sve poginule i nestale.

„Neki su već otišli putem Vukovara i Škabrnje kako bi obilježili ovu obljetnicu, a mi koji smo ovdje ne možemo ništa bolje učiniti nego biti na misnom slavlju i moliti za njihove duše, ali i zahvaliti Bogu što je njihova žrtva nama darovala slobodu“, rekao je uvodeći u misno slavlje mons. Antun Sente, rektor Svetišta.

Misno je slavlje predvodio povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek, koji je u svojoj propovijedi tumačio Božju Riječ. „Trebalo bi danas moliti da u svemu stvorenome vidimo Božji trag. Da imamo oči koje ne gledaju tek ljepotu trenutka nego ljepotu Božjega prsta u svemu što jesmo i što nas okružuje jer to nam je povjereno.“

U svojoj se propovijedi spomenuo i 30. obljetnice sjećanja na žrtve Domovinskog rata. „Vjerujem kako su mnogi, koji su prije 30 godina iz dana u dan proživljavali niz osjećaja straha, pitanja, tjeskobe i svega ostaloga što se zbivalo u našoj Domovini i danas mogli posvjedočiti te hrabriti sve nas hajdemo za domovinu učiniti korak više, pa čak i po cijenu vlastitog života“, rekao je vlč. Tušek.

Nakon misnog slavlja mons. Antun Sente blagoslovio je lampione, a vjernici ih potom zapalili i uz molitve položili ispred križa u dvorištu Svetišta.