Istina je prava novost.

Broj katolika u svijetu raste, osim u Europi

Među 7,84 milijarde ljudi koliko ih je ukupno bilo na svijetu 31. prosinca 2022., 1,39 milijardi su katolici, prenosi Kathpress 17. listopada podatke rimske novinske agencije Fides.

Hodočašće vjernika Zadarske nadbiskupije započelo slavljem mise u Dubrovniku

Pet stotina vjernika Zadarske nadbiskupije, predvođenih nadbiskupom Milanom Zgrablićem, stiglo je u četvrtak 17. listopada u Dubrovnik, prvu postaju višednevnog nadbiskupijskog hodočašća, te su u katedrali Gospe Velike sudjelovali na euharistijskom slavlju koje je predslavio dubrovački biskup Roko Glasnović, izvijestila je Dubrovačka biskupija.

U Slavonskom Brodu počinju „72 sata bez kompromisa“

Misnim slavljem, koje je u srijedu 16. listopada u Katehetskom centru Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu predvodio studentski kapelan vlč. Robert Farkaš počeo je sedmi u nizu volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“, koji i ove godine organizira Studenski katolički centar (SKAC) Slavonski Brod.

Pročitaj više vijesti
Dan nakon objave Note o duhovnom iskustvu vezanom za Međugorje u petak 20. rujna na konferenciji za novinare govorio je mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, istaknuvši da je važno cijeniti duhovne plodove Međugorja, ali i svoju vjeru izgrađivati na pravim temeljima. Rekao je da ne zna hoće li i kada biti donesena odluka o nadnaravnosti međugorskog fenomena. Pojasnio je da Međugorje ostaje župa te da se o statusa svetišta ne razmišlja u ovome trenutku.

VIDEO Biskup Petar Palić govorio o odluci Dikasterija za nauk vjere o župi Međugorje