Budi dio naše mreže
Izbornik

U Molvama u tijeku trodnevnica za svetkovinu Velike Gospe

Molve (IKA)

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama u tijeku je trodnevna priprava za svetkovinu Velike Gospe.

Prvi dan trodnevnice 12. kolovoza, nakon meditativne krunice euharistijsko slavlje predvodio je o. Miljenko Hontić. U propovijedi je domaće vjernike i hodočasnike potaknuo da uđu u Marijinu školu, budu uz Mariju, s Njom osluškuju… Ona nas najbolje štiti svojim plaštem i govori nam: ‘Učinite sve što vam kaže’, tako nas potiče i vodi svojemu Sinu. Biti u Njezinoj školi najbolja je priprema za svetkovinu Njezina uznesenja na nebo, istaknuo je o. Miljenko.

Drugi dan trodnevnice, 13. kolovoza, nastavili su vjernici biti u Marijinoj školi i učiti od Nje, svoje Majke otvarati joj svoje srce i darovati sve potrebe u molitvi krunice i euharistijskom slavlju koje je predvodio o. Đuro Hontić.

Misu 14. kolovoza, na blagdan sv. Maksimilijana M. Kolbea, kod zavjetne kapelice u 20 sati slavi ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca o. Josip Blažević. U 19.30 je meditativna krunica, a nakon mise blagoslov novouređenog vanjskog dijela svetišta i procesiju s čudotvornim kipom Majke Božje Molvarske.