Budi dio naše mreže
Izbornik

Posljednji dan trodnevnice uoči spomendana Gospe Ribarske u Senju

Senj (IKA)

Trećega dana duhovne priprave za proslavu spomendana Gospe Karmelske, ili kako ju u Senju zovu – Gospe Ribarske, u četvrtak 15. srpnja, u senjskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije misu je predslavio voditelj priprave – rektor Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci preč. Mario Gerić.

„Kao i u prethodna dva dana razmišljajmo o vjerovanju u istinskog, živog i pravog Boga. Ta ljubav se može rasplamsati da nam život postane bogoslužje i slava, osluškujmo njegov glas“, pozvao je na početku preč. Gerić.

Poručio je vjernicima da čitav svoj život shvate kao izričaj Božje volje. „Pri tome na život ne gledajmo u crnilu, ne zamjećujmo samo negativno i loše. Prepoznajmo ono dobro, posebno božansko. Gospodin nas hrani svojom riječju i čisti naš mozak i dušu. Pokušajmo prepoznati tu božansku stvarnost. Mi kršćani pozvani smo slušati Božju riječ koja nam daje spasenje od zla koje nas želi odvojiti od našeg Spasitelja. U tom cilju velika nam je zagovornica Marija koju slavimo“, rekao je propovjednik.

Na koncu mise održan je zavjetni ophod oko kipa Gospe Ribarske koji je bio izložen u sredini crkve.

Misu su suslavili domaći župnik, profesor na Teologiji u Rijeci vlč. Richard Pavlić, župni vikari iz Senja Mario Kralj i Igor Lulić te većina nekadašnjih župnih vikara u Senju – Sanjin Francetić, Šime Božić, Nikola Prša i domaćeg sin i župnik u Brinju Josip Tomljanović.

Pjevanje je predvodio katedralni zbor uz orguljsku pratnju Milana Dučića.