Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Križevačke eparhije organizirao pomoć za bolnice u Lavovu i Užgorodu

Križevci (IKA)

U nizu karitativnih aktivnosti Caritasa Križevačke eparhije kojima se nastoji ublažiti patnja naroda Ukrajine ovih dana je i akcija pomoći bolnicama u Lavovu i Užgorodu.

Eparhijski Caritas, na čelu s ravnateljem o. Nenadom Krajačićem, povezao se s Udrugom „Dobro dobrim – DoDo“ iz Velike Gorice, koju vode predsjednik Senad Palić i potpredsjednik Radovan Zebec, u organiziranju slanja medicinskih pomagala, lijekova i opreme za bolnice u Užgorodu i Lavovu.

U Caritasovu akciju uključili su se svojim prilozima djelatnici Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i razne tvrtke, među kojima „Jasenska d. o. o:“, te brojne srednje i osnovne škole. Svi su pomogli s financijskim sredstvima te drugim vidovima pomoći.

Tako Caritas uspijeva jednom tjedno kombijima i kamionima dopremiti pomoć i navedenim bolnicama i Bazilijanskom samostanu u Lavovu gdje su smješteni brojni prognanici iz istočne Ukrajine.

U srijedu, 6. travnja, u akciju su se uključili i dobrovoljci iz Zadra, pjevačka skupina „Kantalice“, kao i volonteri iz Istre i udruga „Istra pomaže“ koji su svojim dobrovoljnim radom sortiranja, pakiranja i ukrcavanja dali svoj doprinos, a priključila se i nekolicina Ukrajinaca koji su našli utočište u Velikoj Gorici.

Ravnatelj Krajačić, svima je od srca zahvalio, a posebno udruzi „Dobro dobrim“ iz Velike Gorice koja je hrvatskoj javnosti poznata po brojnim humanitarnim akcijama.