Istina je prava novost.

Proslavljen sveti Mihovil, zaštitnik Vojne kapelanije u Čapljini

U kapeli sv. Mihovila arkanđela u četvrtak, 26. rujna proslavljen je nebeski zaštitnik vojne kapelanije u vojarni „Božan Šimović” u Čapljini, izvijestila je KTA.

Misno slavlje predslavio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić uz koncelebraciju čapljinskog dekana i župnika Župe Prevetog Trojstva Gabela Polje don Bernarda Marijanovića, župnika Župe sv. Franje u Čapljini don Ilije Petkovića, župnika Župe Presvetog Srca Isusova u Čeljevu don Ive Šutala, župnika Župe sv. Josipa Radnika na Domanovićima don Mile Vidića, župnika Župe sv. Ilije u Stocu don Gordana Božića, župnika Župe Presvetog Trojstva Blagaj – Buna don Slavena Ćorića, župnog upravitelja Župe Presvetog Srca Isusova Crnač don Ante Jukića, osobnog biskupova tajnika don Antonija Zirduma, vojnog kapelana u vojarni u Livnu i župnika u Župi Presvetog Srca Isusova Kongora fra Marija Ostojića i vojnog kapelana u Čapljini, Rodoću i Livču i župnika u Župi sv. Petra i Pavla Gorica – Struge don Tomislava Rajiča.

Uz vojnike, dočasnike i časnike, na misi su sudjelovali i pripadnici MUP-a, Granične policije BiH, vojne i civilne policije, vatrogasci, pripadnici udruga proisteklih iz nedavnoga rata i vršitelji civilnih i političkih vlasti.

U propovijedi biskup Palić osvrnuo se na djelo i ulogu sv. Mihovila te potaknuo okupljene da, po uzoru na ovog svetog arkanđela, uvijek izabiru dobro iznad zla.

Na misi je pjevao zbor mladih Župe sv. Josipa Radnika s Domanovića.

Na kraju mise vojni kapelan don Tomislav Rajič izrekao je riječi zahvale dragome Bogu i svima koji su došli na proslavu zaštitnika Vojne kapelanije i koji su sudjelovali u pripremi proslave.