Istina je prava novost.

Hrvatski Caritas poziva na pomoć stradalima u poplavama u Bosni i Hercegovini

Zbog poplava koje su u petak 4. listopada pogodile krajeve susjedne Bosne i Hercegovine Hrvatski Caritas danas je započeo prikupljati novčanu pomoć kako bi usred stradanja brojnih stanovnika, domova i infrastrukture putem Caritasove mreže u Bosni i Hercegovini pomoć čim prije i učinkovitije stigla u poplavom pogođena područja te poziva hrvatske građane, tvrtke i udruge da se uključe u pomoć stradalima.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik uputio je danas ravnatelju Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomi Kneževiću  poruku sućuti i solidarnosti:   

„Čuvši za vijest o katastrofalnoj poplavi i stradanjima ljudi u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine želim Vama, a preko Vas i ostalim suradnicima, djelatnicima i ljudima u Bosni i Hercegovini,  izraziti blizinu mons. Bože Radoša, Predsjednika Hrvatskog Caritasa i cijele mreže Caritasa u Republici Hrvatskoj. Hrvatski Caritasa spreman je odazvati se Vašem pozivu za pomoć, te Vas ovime molimo da nam komunicirate što bi Vam bilo potrebno (u materijalnom i financijskom obliku). Nastojat ćemo stoga mobilizirati sve svoje resurse, kako bismo u dijelu u kojem možemo smanjili posljedice katastrofe koja je pogodila ljude i njihove domove.

U blizini smo s Vama, a u molitvama s onim obiteljima koje su izgubile svoje najbliže. Sve njih preporučamo neizmjernom milosrđu Božjem, moleći živima snagu u teškim trenucima, a preminulima vječni mir.“

Novčane darove moguće je uplatiti na zaseban račun Hrvatskog Caritasa namijenjen prikupljanju pomoći za stradale u poplavama u Bosni i Hercegovini:

IBAN: HR5623400091511298894; Svrha uplate: Poplave BiH

BIC/SWIFT:PBZGHR2X

Pozivom na humanitarni broj: 0609010 (0,83 eura po pozivu)