Istina je prava novost.

Biskup Ćurić predslavio misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u nedjelju 6. listopada 2024. predslavio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom Draženom Kutlešom i varaždinskim biskupom Božom Radošem te svećenicima iz Zavoda sv. Jeronima u Rimu.

Nadbiskup Kutleša i biskup Ćurić ovih dana u Rimu sudjeluju na zasjedanju 16. redovne opće skupštine Biskupske sinode.

Biskup Ćurić je u homiliji govorio o vjerničkom iskustvu koje svjedoči da zajedništvo s Bogom usmjerava i obilježava odnose s drugim ljudima te svime stvorenim. Naglasio je da je čovjek vrhunac stvaranja koje se očituje i u Božjem povjeravanju čovjeku čitave stvorene stvarnosti te poziv i dar razvijanja zajedništva među ljudima. Istaknuo je zajedništvo muškarca i žene u braku kao plod Božjega plana i doživotni savez. „Ljudska se povijest trajno bori s izazovima i nerazumijevanjem te izvorne istine. S istim su se pitanjima susretali i u Isusovo doba. Ljubav i vjernost postaju središte poziva Isusovog učenika te svjedoče novost uskrsnoga hod koji je vlastit Isusovom učeniku“, poručio je.

Pjevanje je predvodio zbor sestara milosrdnica iz Splita koji je dan ranije sudjelovao na proslavi 100. obljetnice dolaska sestara milosrdnica u Rim i u Zavod sv. Jeronima.