Istina je prava novost.

Biskup Palić čestitao imenovanom gospićko-senjskom biskupu Marku Medi

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić uputio je imenovanom gospićko-senjskom biskupu Marku Medi čestitku, objavljenu 9. listopada 2024. na mrežnim stranicama biskupije, koju prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni gospodine biskupe,
dragi don Marko!

S radošću sam primio vijest sudjelujući na Sinodi u Rimu da Te je papa Franjo imenovao gospićko-senjskim biskupom. Ovom prilikom upućujem Ti u ime svećenika, redovnika, redovnica i svih vjernika laika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije kao i u svoje osobno ime srdačne čestitke.

Objava Tvoga imenovanja na spomendan Blažene Djevice Marije od Krunice pokazuje i Tvoju raspoloživost i otvorenost poticajima Duha Božjega, Tvoj „Fiat“ u prihvaćanju poslanja koje ti Crkva po papi Franji u ovom trenutku namjenjuje, da predvodiš i paseš vjerno stado Gospićko-senjske Crkve.

Tvoju novu službu povjeravamo zagovoru Blažene Djevice Marije od Krunice, sv. Jakova i svih ugodnika Božjih, s molitvom da trajno štite i pred Bogom zagovaraju Gospićko-senjsku biskupiju i njezina pastira.

S izrazima bratske podrške i molitvene blizine,

✠ Petar Palić
mostarsko-duvanjski biskup
trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj