Istina je prava novost.

Karlovac: Počeo volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“

Volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ počeo je u Karlovcu na spomendan sv. Ignacija Antiohijskog, u četvrtak 17. listopada 2024., euharistijskim slavljem u Nacionalnom svetištu sv. Josipa.

Misu je koncelebrirao upravitelj svetišta mons. Antun Sente, koji je u homiliji istaknuo da je međunarodna akcija „72 sata bez kompromisa“ Bogom nadahnuto djelo. „Vjerojatno ćete dobiti pohvale i zahvale, ali isto tako i nerazumijevanja, kritike, a možda čak i prigovore. Ne bojte se, to je samo znak da ste na pravom Božjem putu. Zapravo, uvijek kad god čovjek želi činiti dobro, ako dobiva samo pohvale neka se pita gdje je pogriješio, no ako zbog dobrih djela podnese neko trpljenje onda je to znak da je pravi Kristov učenik poput sv. Ignacija koji je zbog vjernosti Kristu podnio mučeništvo“, poručio je.

Nakon misnog slavlja, uslijedio je sastanak volontera u pastoralnom centru. Osamdesetak prijavljenih volontera, pod vodstvom koordinatorice za Karlovac Tereze Pavline, će sudjelovati na 16 radnih, socijalnih, kreativnih i ekoloških akcija u različitim dijelovima grada Karlovca te na taj način postati dio „Mreže ljubavi“, što je ovogodišnje geslo volonterskog projekta u Hrvatskoj. Akcija će biti održana u petak i subotu, 19. i 20. listopada.