Istina je prava novost.

Blagoslov zastave i novog grba Svetišta sv. Šimuna u Zadru

Na koncu hodočasničke sezone u Svetištu sv. Šimuna u Zadru u petak 18. listopada blagoslovljen je novi grb i zastava koja predstavlja otajstvo prisutnosti tog velikog svetca i zaštitnika grada Zadra. Grb je osmislio i izradio preč. mr. Tomislav Hačko, liturgičar i svećenik Zagrebačke nadbiskupije.

Održan susret župnih kateheta Zadarske nadbiskupije

Susret župnih kateheta Zadarske nadbiskupije održan je u utorak, 22. listopada u dvorani župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić izlagao je o temi „Župna kateheza i duh sinodalnosti“.

Nadbiskup Vukšić predvodio misu za Domovinu

Dvadeset i treći Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i 21. hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih i redarstvenih snaga BiH upriličeni su u subotu, 26. listopada, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Zajednica Makedonaca „Braća Miladinovci“ pohodila grob biskupa Strossmayera

Zajednica Makedonaca „Braća Miladinovci“ iz Osijeka pohodila je u subotu, 26. listopada grob biskupa Strossmayera u kripti đakovačke katedrale te položila vijenac kao znak poštovanja i zahvalnosti biskupu Strossmayeru koji je bio podrška braći Miladinov i pomogao objavljivanje narodnog stvaralaštva 1861.

Pročitaj više vijesti
Dan nakon objave Note o duhovnom iskustvu vezanom za Međugorje u petak 20. rujna na konferenciji za novinare govorio je mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, istaknuvši da je važno cijeniti duhovne plodove Međugorja, ali i svoju vjeru izgrađivati na pravim temeljima. Rekao je da ne zna hoće li i kada biti donesena odluka o nadnaravnosti međugorskog fenomena. Pojasnio je da Međugorje ostaje župa te da se o statusa svetišta ne razmišlja u ovome trenutku.

VIDEO Biskup Petar Palić govorio o odluci Dikasterija za nauk vjere o župi Međugorje