Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz tiska izišao novi "Katolički tjednik" broj 43/2021.

Sarajevo (IKA)

Novi broj Katoličkog tjednika posvećen je svetkovini Svih svetih, jednoj od pet zapovjedanih u kalendaru Katoličke Crkve, objavio je u četvrtak 28. listopada mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

U povodu blagdana Svih svetih uredništvo Katoličkog tjednika razgovaralo je s vlč. Laurentom Kružićem. Vlč. Kružić rodom je iz Opatije i svećenik je Riječke nadbiskupije. Trenutno je na studiju u Rimu te su s njim razgovarali na temu važnosti ove svetkovine kao i o ostalim pratećim pitanjima.

U blizini popularnog sarajevskog naselja Ciglane i stadiona Koševo, koji se nalaze tik do ulaza u glavni grad ako se dolazi iz pravca Vogošće, smjestilo se katoličko groblje sv. Mihovila. Ono je posljednje počivalište brojnih nekoć poznatih žitelja grada na Miljacki, a u povodu svetkovine Svih svetih napravljena je o njemu reportaža…

U tekstu Kužni grobovi na području župe Banbrdo novinarka Nela Žuljević istražuje kužne grobove lepeničkog kraja koji su stari nekoliko stoljeća.

Svoj novi uvodnik don Josip Vajdner je naslovio: Smije li čovjek željeti umrijeti?

U prilogu za rubriku Vjerovati i živjeti dr. Mario Bernadić se pita što je to zapravo svetost te napominje kako su sveci iznimno rijetki. Do sada je, kažu, na svijetu živjelo više od 80 milijardi ljudi, a imamo samo desetak tisuća svetaca i blaženika.

Na Svjetski misijski dan 24. listopada, za vrijeme euharistije u katedrali Srca Isusova vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić za đakone je zaredio dvojicu kandidata Vrhbosanske nadbiskupije i trojicu Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Dvadeseti molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i XVIII. hodočašće na Bobovac katolika-pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga upriličeni su u subotu, 23. listopada. Više o tome U izlogu.

Na spomendan sv. Ivana Pavla II., 22. listopada, u sarajevskom naselju Otoka sv. misom i prigodnim programom svečano je proslavljen XIV. dan Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II.

Tijekom misijskog mjeseca listopada Papinska misijska unija i Papinska misijska djela odlučili su objaviti niz razmišljanja o Pauline Jaricot, utemeljiteljici Papinskog misijskog djela za širenje vjere.

U svom novom razmišljanju Josip Vričko se pita komu je još do građanske BiH.

Molitvena zajednica Nanovo rođeni iz zagrebačkog Botinca, u suradnji s Katoličkom karizmatskom obnovom u Duhu Svetom, održala je duhovnu obnovu od 14. do 17. listopada u Nadbiskupijskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku, te započela misiju Mladi za mir, objavljeno je u četvrtak 28. listopada na mrežnom portalu Katoličkog tjednika – Nedjelja.