Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena „Uskrsla lica Vukovara 1991. – 2021.“

Grude (IKA)

U knjižnici Osnovne škole u Grudama predstavljen je Zbornik radova „Uskrsla lica Vukovara 1991. – 2021.“ koji je uredila Julienne Eden Bušić.

Knjigu su predstavili hrvatska književnica Anita Martinac, povjesničar dr. sc. fra Robert Jolić i hrvatska književnica Julienne Eden Bušić. Na početku predstavljanja je sve pozdravio, na poseban način hrvatsku Penelopu Julienne Eden Bušić, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

Prigodnim glazbenim izričajem na gitari taj je kulturni događaj popratio mladi grudski glazbenik Filip Miloš, a program je vodila tajnica Matice hrvatske – Ogranak Grude Ivana Bošnjak. Taj je događaj drugi u nizu XVII. dana Matice hrvatske u Grudama – Božiću ususret.

Mnogi prisutni izrazili su Julienne Bušić poštovanje za sve što je učinila i što još uvijek čini za Hrvatsku i hrvatski narod. Taj je događaj bio posvećen stradanju hrvatskog naroda u Vukovaru i Škabrnji kao i po drugim stratištima kroz hrvatsku povijest. Ujedno je grudski ogranak Matice hrvatske njime obilježio nadolazeći blagdan ranokršćanske mučenice sv. Kate, zaštitnice Gruda.