Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret nadbiskupa Vukšića i reisa Fetaija

Skoplje (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić tijekom svoga pastoralnog pohoda Crkvi u Republici Sjevernoj Makedoniji 19. studenoga susreo se s reis-ul-ulemom Islamske zajednice u Sjevernoj Makedoniji Shakirom Fetaijom u zgradi rijaseta u Skoplju.

Na početku susreta reis Fetai izrazio je u svoje ime i uime Islamske zajednice dobrodošlicu i zahvalu nadbiskupu Vukšiću. Ukratko je prikazao život i djelovanje Islamske zajednice u Sjevernoj Makedoniji, ističući važnost međureligijskog dijaloga. Također je ukazao na vjeru u Boga, dobra djela i vjeru u vječni život, “kao tri stupa na koja smo pozvani raditi i s tim djelovanjem biti u službi čovjeka”.

Nadbiskup Vukšić zahvalio je na riječima dobrodošlice, te ukazao na povezanost Skopske biskupije kao sufraganske u sastavu Vrhbosanske metropolije. Istaknuo je važnost međureligijskog dijaloga i poziva biti svjedocima nade na ovim prostorima. Također je upoznao nazočne o zauzetosti i djelovanju Međureligijskog vijeća u BiH, ističući dobar primjer master studija u Sarajevu pod nazivom „Međureligijski studij i izgradnja mira“ koji izvode tri teološka fakulteta u BiH.

Uz nadbiskupa Vukšića susretu je nazočio i skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov. Na kraju susreta razmijenjeni su darovi sa željom u zauzetosti i djelovanju za dobro svih ljudi i izgradnji mira.