Budi dio naše mreže
Izbornik

Akcija „Nosim tvoje ime u Svetoj noći u Betlehem“ i ove godine unatoč ratu

Betlehem (IKA)

Njemački benediktinci iz opatije Marijina Usnuća (Dormitio Mariae) na brdu Sionu u Jeruzalemu unatoč ratu u Svetoj zemlji i ove su godine u Božićnoj noći u tradicionalnoj akciji odnijeli imena i nakane tisuća vjernika iz cijeloga svijeta u Špilju Kristova rođenja u Betlehemu, izvijestila je KNA.

Svitak sačinjen u okviru božićne akcije „Nosim tvoje ime u Svetoj noći u Betlehem“, u kojem se ove godine nalaze imena i zazivi oko 123 tisuća osoba, benediktinci su položili u obliku 14-krake zvijezde na mjestu Isusova rođenja.

Na dvosatnom noćnom hodočašću u Betlehem redovnike je pratilo oko 60 vjernika. Broj sudionika manji je zbog ratnog stanja, a ranijih godina u procesiji je bilo više od 300 hodočasnika.

Akcija, u kojoj se zazivi vjernika polažu na mjestu Isusova rođenja, povezana je s pozivom na donacije za susretište mladih i osoba s invaliditateom Beit Noah na Genezaretskom jezeru, kao i za druge socijalne projekte u Betlehemu. Ukupno je skupljeno 194 tisuće eura.

Hodočašće dugo deset kilometara od Jeruzalema do Betlehema trajalo je oko dva sata. Hodočasnici su stigli u opustjeli Betlehem oko 4.30 i položili imena i zazive u Špilji rođenja, izvijestila je KNA.