Budi dio naše mreže
Izbornik

Jordanske zračne snage padobranima spuštaju humanitarnu pomoć kršćanima u Gazi

Amman (IKA)

Jordansko ratno zrakoplovstvo za Božić je padobranima spuštalo humanitarnu pomoć kršćanima u Pojasu Gaze, što je već sedma akcija te vrste po naredbi kralja Abdulaha II., objavili su jordanski mediji, a prenijela u utorak 26. prosinca 2023. KNA.

Zrakoplov jordanskih Kraljevskih zračnih snaga prevezao je pomoć namijenjenu ljudima koji su sklonište pronašli u pravoslavnoj crkvi svetog Porfirija u Gazi, službeno je priopćeno u Ammanu.

Prema priopćenju, paketi za oko 900 kršćana izbačeni su padobranom iznad crkve. Jordan time želi poslati „poruku solidarnosti s našom kršćanskom braćom“, navodi se, uz napomenu kako je rat Izraela protiv Gaze koji eskalira bacio sjenu na božićno slavlje.

Jeruzalemski latinski patrijarh kardinal Pierbattista Pizzaballa zahvalio je Jordanu za humanitarnu pomoć katoličkoj Župi Svete obitelji i crkvi svetog Porfirija. „Patrijarh je na Božić u Betlehemu molio za svijet, a posebice za Jordan, za kralja, vojsku i pučanstvo za sigurnost i zaštitu“, piše u objavi Jeruzalemskog patrijarhata na Facebooku.

Jordanski kralj Abdullah prije nekoliko dana na susretu s vjerskim vođama iz Jeruzalema i Jordana naglasio je obvezu svoje zemlje „pružati pomoć onima koji u crkvi traže sklonište“.

Na fotografijama objavljenima na društvenim mrežama vide se paketi koje su preuzeli potrebiti.