Budi dio naše mreže
Izbornik

Priopćenje Talijanske biskupske konferencije povodom imenovanja mons. Rajiča nuncijem

Rim (IKA)

Talijanska biskupska konferencija zahvalila je papi Franji što je nadbiskupa Petra Antuna Rajiča, 11. ožujka 2024., imenovao apostolskim nuncijem u Talijanskoj Republici i Republici San Marinu, u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

Zahvaljujemo papi Franji za njegovu kontinuiranu i stalnu pozornost prema Crkvama u Italiji. Imenovanje apostolskog nuncija izraz je posebnog veza jedinstva koji je obnovljen između Apostolske Stolice i crkvenih zajednica.

U ovom trenutku želimo izraziti svoju zahvalnost kardinalu Emilu Paulu Tscherrigu za službu koju je, tijekom ovih sedam godina, obnašao za dobro naših Crkvi. To je bilo intenzivno vrijeme, obilježeno dubokim promjenama koje pogađaju teritorije te uvjetovano pandemijom.

Zaista smo imali priliku iskusiti njegovo dragocjeno djelovanje i njegove savjete da bi veze jedinstva s Apostolskom Stolicom bile sve čvršće i učinkovitije, te u uspostavljanju odnosa s državnim vlastima.

S istim osjećajima dočekujemo danas monsinjora Petra Rajiča, unaprijed mu zahvaljujući za službu koju će vršiti među nama. Njegovo poslanje povjeravamo našim zaštitnicima svetom Franji Asiškom i svetoj Katarini Sienskoj.

Predsjedništvo Talijanske biskupske konferencije