Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Prosper Balthazar Lyimo u Vođincima i Tordincima

Vođinci/Tordinci (IKA/TU)

Svečane mise u filijali u Novim Mikanovcima te u župnoj crkvi u Vođincima na Prvu nedjelju došašća, 27. studenoga, kao i u Tordincima idućeg dana, predvodio je mons. Prosper Balthazar Lymio, pomoćni biskup nadbiskupije Aursha u Tanzaniji.

Biskup Lyimo u Đakovačko-osječku nadbiskupiju došao je na poziv đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, da bi vjernicima govorio o potrebama vjernika svoje nadbiskupije.

Mise koje je biskup na 1. nedjelju došašća predslavio na engleskom jeziku suslavio je domaći župnik Ante Šiško.

Sav novac koji su ovogodišnji kandidati za primanje sakramenta potvrde prikupili prodajom kolača nakon misnih slavlja, kao i sva nedjeljna milostinja, u iznosu od 1500 eura, tim su povodom donirani za potrebe nadbiskupije Arusha u Tanzaniji.

Sutradan, u ponedjeljak 28. studenoga, biskup Lyimo posjetio je Župu Presvetog Trojstva u Tordincima. U popodnevnim satima posjetio je filijalne crkve župe Tordinci. Susreti su započeli u crkvama u Ćelijama, Korođu i Antinu te završili u Tordincima.

Biskup je ostao noćiti u župnoj kući, a sljedećeg jutra slavio je misu zornicu u župnoj crkvi, u koncelebraciji s domaćim župnikom Josipom Erjavcem. U propovijedi je govorio o životu u Tanzaniji, navodeći da su siromaštvo i glad najveći problem ljudi njegove biskupije te je pozvao na molitvu i pomoć. Na kraju mise župnik Erjavac predao je biskupu prikupljeni novac te mu zahvalio za dolazak u župu.