Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovo: Biskup Radoš održao duhovne vježbe za svećenike

Đakovo (IKA)

Varaždinski biskup Bože Radoš održao je u Kući susreta u Đakovu od ponedjeljka 23. do četvrtka 26. listopada duhovne vježbe za tridesetak svećenika koji pastoralno djeluju u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji te za nekoliko svećenika Požeške biskupije, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Duhovne vježbe započele su u ponedjeljak 23. listopada zajedničkim okupljanjem i večerom. Tema duhovnih vježbi bila je „Stranci u Isusovoj zemlji“, a izbor teme potaknut je ratom koji se trenutno događa  u Isusovoj domovini. Promišljanja su se temeljila na  Isusovim razgovorima sa strancima.

Kroz prispodobu o milosrdnom Samarijancu, voditelj je govorio o svećeničkom poslanju i djelovanju. „Briga o bolesnicima jedna je od važnih zadaća svakog svećenika. Oko bolesnika nikad nije gužva. Prilikom ređenja svoje ruke stavili smo u Božje ruke. Tim rukama poslani smo drugima donositi Božje darove i tim istim rukama druge blagoslivljati, a bolesnicima biti ruka utjehe i ohrabrenja. Svećenička radost mora svoj izvor imati u Kristu, inače radost postane s vremenom isprazna“, rekao je, između ostaloga, mons. Radoš.

Duhovne vježbe završile su u četvrtak 26. listopada zajedničkim objedom na kojem se biskup Radoš zahvalio na pozivu i prilici da zajedno s braćom svećenicima i sam pođe u osamu i na duhovno sabiranje. Riječi zahvale mons. Radošu uime svećenika izrekao je ravnatelj Nadbiskupijske ustanove za uzdržavanje klera i voditelj Kuće susreta u Đakovu preč. Mato Gašparović, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.