Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja u Požegi

Požega (IKA)

Uoči prezbiterskog ređenja đakona Luke Čačića iz Župe Gospe Fatimske u Lužanima, Karla Topalovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Tomislava Varele iz Župe sv. Barbare u Jakšiću, u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi, 25. lipnja održano je molitveno bdjenje.

Na bdjenju koje je predvodio Ivica Bošnjak, biskupski delegat za đakone i trajnu formaciju mladih svećenika, sudjelovali su mladi grada Požege, članovi molitvenih zajednica, vjernici iz požeških i župa odakle dolaze ređenici, kao i dvojica odgojitelja te nekoliko bogoslova iz Međunarodnog kolegija „Sedes Sapientiae“ u Rimu gdje je đakon Topalović posljednje tri godine prolazio svoju formaciju za svećeništvo.

Tijekom bdjenja ređenici su zajedno s okupljenim vjernicima na temelju naviještene Božje riječi, klanjajući se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom razmatrali otajstvo svećeništva te se molili za ustrajnost i vjernost u pozivu koji im je Gospodin uputio i službi kojoj će im Crkva povjeriti te za postojeća i nova duhovna zvanja u požeškoj mjesnoj Crkvi.

Pri koncu je delegat Bošnjak u ime svih prisutnih izrekao nekoliko molitvenih nakana za služitelje Crkve – napose za ovogodišnje mlade svećenike Požeške biskupije. Bdjenje, prožeto molitvom i pjesmom mladih, zaključeno je blagoslovom s Presvetim Oltarskim Sakramentom.