Budi dio naše mreže
Izbornik

"72 sata bez kompromisa" u Karlovcu

Karlovac (IKA)

Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa ove je godine održan po četvrti put u gradu Karlovcu. Nositelj projekta bio je ZAMAK - Zajednica mladih katolika Karlovac.

Projekt je započeo u četvrtak navečer misom u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa u Karlovcu koju je predvodio mons. Antun Sente, ml. Nakon slavlja mise održan je sastanak svih voditelja akcija i prijavljenih volontera kojima su tom prilikom dodijeljene majice.

Molitva i druženje s korisnicima doma za starije i nemoćne, izrada kreativnih igara za potrebe udruge Zvončići, uređivanje, čišćenje i krečenje samo su dio akcija održanih u petak, 14. listopada. U subotu, 15. listopada, dio volontera bio je na akciji Idimo k Josipu u kojoj su svoje vrijeme darovali za posluživanje više od 1000 hodočasnika Molitvenog vijenca Prečistog Srca Josipova. Preostali volonteri bili su raspoređeni po drugim socijalnim, kreativnim i radnim akcijama kao što su druženje s članovima udruge slijepih, krečenje, priprema i podjela obroka u centru za beskućnike, izrada ukrasa za dječji odjel OB Karlovac i slično.

Nakon završetka svih akcija, u subotu navečer, bio je završni party volontera. Pjesma, ples, karaoke i speed date, samo su neki dijelovi zabave.

Volonterski projekt, u kojem su mladi beskompromisno davali sebe i na taj način doprinijeli zajednici, službeno je završio u nedjelju navečer svečanim misnim slavljem u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa u Karlovcu koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta.