Budi dio naše mreže
Izbornik

85. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH

Sarajevo (IKA/KTA)

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će 85. redovito zasjedanje u petak, 4. i subotu, 5. studenog s početkom u 9 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (ulica Josipa Stadlera 13), najavila je KTA.

Predsjedat će vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, uz sudjelovanje svih članova Biskupske konferencije BiH te delegata Hrvatske biskupske konferencije i Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalih točaka dnevnoga reda, razmotriti apostolsko pismo pape Franje „Desiderio desideravi“ o liturgijskoj formaciji naroda Božjega od 29. lipnja 2022., saslušati izvješća svojih delegata s pojedinih važnih susreta, dogovoriti predstojeće termine i razmatrati druga pitanja važna za život i djelovanje biskupijskih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Uoči 85. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, biskupi će u četvrtak, 3. studenog u 18 sati, uz sudjelovanje Božjega naroda, slaviti misu u katedrali Srca Isusova. Euharistijsko slavlje predvodit će predsjednik BK BiH nadbiskup Vukšić, a propovijedat će predsjednik Međunarodne biskupske konferencije zrenjaninski biskup Ladislav Német.

Biskupi će također u petak, 4. studenog ujutro slaviti misu u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i potom se susresti s bogoslovnom zajednicom. Misu će predvoditi nadbiskup Vukšić, a prigodnu propovijed uputit će mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Biskupi će završiti zasjedanje konferencijom za novinare u subotu, 5. studenog u 12 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u ulici Josipa Stadlera 13.