Budi dio naše mreže
Izbornik

Betlehemsko svjetlo stiglo u Dubrovnik

Dubrovnik (IKA)

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Dubrovačku biskupije te su ga skauti Odreda sv. Benedikta na treću adventsku nedjelju 17. prosinca predali dubrovačkom biskupu Roku Glasnoviću na euharistijskom slavlju koje je na Nedjelju Caritasa slavio u Domu za starije osobe Dubrovnik, izvijestila je Dubrovačka biskupija.

Biskup je u propovijedi govorio o porukama liturgijskih čitanja treće adventske nedjelje na koju se slavi Nedjelja Caritasa, a ove godine na ovaj datum pada i rođendan pape Franje. „Nedjelja Gaudete nas poziva da se radujemo jer će Gospodin doći“, rekao je biskup. Radost je uvijek prisutna jer je prisutna i nada. I vjera. Ima teških trenutaka u životu, dodao je biskup, ali je radost odrednica kršćanske nade jer čeka da Gospodin dođe.

Govoreći o Ivanu Krstitelju, biskup je naglasio kako je sam Krstitelj kazao da je on tek „glas koji viče u pustinji“ te potaknuo na promišljanje o vlastitom identitetu u početku kojeg stoji da smo „ljubljena djeca Božja“. Također je govorio o obraćenju i pripravljanju puta Gospodinu.

„Bog postaje čovjekom da mi ljudi postanemo božanski. Pa kad mi netko to nudi, gdje mi je pamet da mu ne kažem hvala“, primijetio je biskup i poželio svima da im Bog blagoslovi sav trud i rad kojeg su kroz život napravili. Kapelan Doma za starije osobe fr. Tomislav Kraljević zahvalio je biskupu na predvođenju slavlja, a ravnatelj Ivica Puljić obojici je prigodnim darom čestitao Božić.

Dubrovački skauti Betlehemsko svjetlo mira, koje je ove godine stiglo iz Betlehema unatoč ratnim stradanjima u Isusovoj domovini, nastavit će nositi u druge župe i crkve po biskupiji, a vjernici će ga u njima moći preuzeti i ponijeti svojim domovima, izvijestila je Dubrovačka biskupija.