Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Glasnović podijelio svjedodžbe maturantima

Dubrovnik (IKA)

Dubrovački biskup Roko Glasnović podijelio je u petak 21. lipnja svjedodžbe učenicima četvrtog razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku.

Na svečanosti u klaustru škole ravnatelj klasične gimnazije don Tomislav Sikavica pozdravio je biskupa, učenike, roditelje i nastavnike istaknuvši da su kao škola nastojali biti od pomoći učenicima u zahtjevnom periodu njihovog odrastanja te je ohrabrio učenike za nastavak životnog puta.

Razrednica prof. Marijana Vekarić kazala je da je to kraj najljepšeg životnog razdoblja mladog čovjeka, ali isto tako i početak jednog novog života te da se osjećaji ponosa, sreće, tuge i žalosti u tom trenutku isprepliću. Čestitala je učenicima na svim njihovim uspjesima kao i roditeljima na suradnji te ljubavi koju daju svojoj djeci. Izjavila je da je ona sama bila obogaćena iskustvom voljenja i zajedništva tijekom proteklih godina te se prisjetila nekih zajedničkih trenutaka. Poželjela je učenicima da nastave razvijati svoje talente i ostvarivati svoje snove.

Predstavnik maturanata Marijan Šaltić je svima od srca zahvalio, kako profesorima koji su im prenosili znanje i vrijednosti koje će nositi u životu, tako i svim djelatnicima koji su školu činili ugodnim mjestom za življenje. Zahvalio je roditeljima na njihovoj ljubavi i potpori te kazao da se nada da će se i u budućnosti njima ponositi. „Ovo su bile zaista sjajne četiri godine. I vrijedilo je“, zaključio je.

Biskup Glasnović je na kraju poručio maturantima da su najbolje godine one koje žive, nevezano uz životno razdoblje. Dodao je da je u životu ponekad važno ono što možda nije bilo najbolje, ali je bilo za izgradnju. „Vi ste sada postigli određeni stupanj zrelosti, no najveća zrelost je da je ljubav Božja rasla u vašim srcima, da ste je prihvatili i da ćete je dalje darivati. Najvažnije je da se onaj ‘novi čovjek’ u nama obnavlja“, poručio je.

Druženje je nastavljeno nakon svečanosti podjele svjedodžbi.