Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Petanjak pohodio Dom za starije osobe Mali Kartec u Krku

Krk (IKA)

Krčki biskup Ivica Petanjak posjetio je na Treću nedjelju došašća, ujedno Nedjelju Caritasa, 17. prosinca 2023., Dom za starije osobe Mali Kartec u Krku, izvijestila je Krčka biskupija.

Biskup Petanjak je misu predslavio u zajedništvu s o. Dominikom Magdalenićem, OCD, i tajnikom vlč. Josipom Karabaićem. Na početku misnoga slavlja riječ dobrodošlice izrekla je v. d. ravnatelja Gordana Stolfa.

U propovijedi se biskup dotaknuo lika Ivana Krstitelja koji je bio veliki prorok, a opet malen i jednostavan, istaknuo je. Rekao je da nije htio za sebe prisvajati časne uloge, nego se držao samo glasom koji pripravlja dolazak Riječi. Glas prolazi i nestaje, ali Riječ ostaje. Ivan Krstitelj nas uči ponašati se jednostavno, da znamo zadržati mjeru, rekao je biskup.

Također, biskup je istaknuo Ivanovu ulogu jer kada bi ga ljudi vidjeli, upitali bi se: Tko je taj, a kada bi ga čuli, upitali bi se: A tko sam ja? Kakav je moj život, istaknuo je biskup. Nakon misnog slavlja biskup se susreo sa v. d. ravnatelja Gordanom Stolfa te s nekim korisnicima doma, izvijestila je Krčka biskupija.