Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević uputio poziv svećenicima na molitvu i solidarnost u povodu potresa u Zagrebu

Požega (IKA)

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je poziv svećenicima, redovnicima i redovnicama te svim pripadnicima Božjeg naroda Požeške biskupije na molitvu i solidarnost nakon zemljotresa u Zagrebu i okolici.

„Poštovana i draga braćo svećenici! Vijest o jutrošnjem snažnom zemljotresu u Zagrebu i okolici te o nastalim materijalnim štetama, među ostalim i na katedrali i drugim sakralnim zdanjima, duboko je pogodila hrvatsku javnost. Dok smo ovih dana sve snage usmjeravali na obranu od koronavirusa, valja nam sada dijeliti brigu, iskazivati solidarnost i pružati pomoć svima koji su u Zagrebu i okolici pogođeni novim stradanjem, napose onima koji u različitim javnim službama već djeluju na mjestima najveće štete i prema najranjivijim osobama. Uputio sam izraze svoje osobne blizine zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću, svećenicima, redovnicima i redovnicama te svim drugim vjernicima i građanima Zagreba i okolice sa željom da sjedinjeni s Isusovim spasonosnim trpljenjem budu ispunjeni nadom a njihove patnje smislom, da im Bog udijeli snagu i mir u srcima, a u svima nama probudi suosjećajnu solidarnost kojom ćemo im priteći u pomoć.

Pozivam svećenike, redovnike i redovnice, sve pripadnike Božjeg naroda Požeške biskupije da jednakim suosjećajnim raspoloženjem srca upute Bogu molitvu za one koji su nastradali u zagrebačkom zemljotresu. Neka ih svećenici uključe u Isusovu žrtvu ljubavi koju u ime spriječenih vjernika zbog koronavirusa svaki dan sami slave na oltaru svojih župnih crkava. Pored toga pozivam sve da i na druge načine u okviru mogućnosti pruže pomoć onima kojima je ona potrebna. Tako ćemo ovo korizmeno vrijeme u višestruko izvanrednim okolnostima ispuniti svjedočanstvom svoje vjerničke solidarnosti i duhovno se pripravljati za Sveto trodnevlje. Uz pozdrav i blagoslov u Gospodinu“, napisao je biskup Škvorčević.