Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Štironja primio predstavnike Inicijative „40 dana za život“ uoči 12. nacionalnog susreta

Poreč (IKA)

Uoči 12. Nacionalnog susreta organizacijskih timova inicijative „40 dana za život“ koji će biti održan u Poreču, porečko-pulski biskup Ivan Štironja primio je u četvrtak 9. studenog 2023., predsjednicu inicijative i dopredsjednicu Udruge „Hrvatska za Život“ Petru Milković te voditelja inicijative u gradu Poreču i koordinatora za Istru i Kvarner Roberta Glavića.

Biskup Štironja izrazio je svoju podršku nastojanjima inicijative, zahvalivši za sve što inicijativa i udruga čine po pitanju zaštite života od prirodnog začeća do prirodne smrti.

Predstavnici su biskupa detaljnije upoznali s nastankom udruge, brojnim projektima i programima koji se provode u svrhu izgradnje kulture života, te o obiteljima, majkama i djeci o kojima brinu. Mons. Štironja izrazio je posebno zanimanje za gradove koji sudjeluju u inicijativi na području Porečko-pulske biskupije (Buzet, Labin, Poreč, Pula, Umag).

Istaknuo je da je svjestan težine apostolata za nerođene, te je naglasio da ništa u životu nisu postigli bez križa. U svoje molitve preporučit će sva nastojanja inicijative i udruge, kao i sudionike nacionalnog susreta.

Nacionalni susret okupit će 110 sudionika iz cijele Hrvatske, a osim osvrta na proteklo razdoblje, sudionici će se osnažiti za daljnje djelovanje i za proljetnu kampanju miroljubivog bdjenja, koja će početi na Pepelnicu, 14. veljače 2024. godine.