Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Svalina čestitao HKR-u 25. obljetnicu emitiranja

Srijemska Mitrovica (IKA)

Srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina uputio je čestitku v. d. ravnatelju Hrvatske katoličke mreže (HKM) preč. dr. Krunoslavu Novaku i glavnom uredniku HKM-a dr. sc. Siniši Kovačiću, djelatnicima i prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (HKR) čestitku povodom 25. obljetnice emitiranja HKR-a koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani v. d. ravnatelja,
glavni uredniče,
dragi i poštovani kolege djelatnici i prijatelji HKR-a!

Prije točno dvadeset i pet godina hrvatski je eter postao bogatiji za „dobar radio za dobre ljude“! Bili su to hrabri koraci tadašnjih pastira i djelatnika i skromni počeci, tada u prostorima na Šalati, s puno dobre volje i osobnih žrtava, kako bi Radosnu vijest donijeli to većem broju ljudi, i oplemenili hrvatski javni prostor kvalitetnim sadržajima, poučnim emisijama, dobrom glazbom, dubinama duhovnosti… Vrlo brzo Hrvatski katolički radio stjecao je odanu i oduševljenu publiku, koja od tada raste, a od samih početaka širi se i mreža prijatelja koji prepoznaju vrijednost ovog projekta i žele je molitveno i materijalno podržati!

Dopustite mi da budem osoban, i uz svoju čestitku za ovaj „srebrni jubilej“ HKR-a izrazim i svoju zahvalnost, ponos i radost što sam dio tog zajedničkog hoda imao privilegij biti s vama! Zajedno smo rasli, napredovali, učili, međusobno se obogaćujući, i time obogaćivali i sam program i sadržaj, te je HKR danas uz najmodernije opremljen radijski prostor, zaista ravnopravan i prepoznatljiv u hrvatskom društvu i javnosti, te cijenjen upravo zbog svoje objektivnosti i sadržajnosti!

Rado se sjećajući i noseći u molitvama i srcu sve pastire, ravnatelje, djelatnike i prijatelje HKR-a koji su se preselili u Vječnost, preporučujem ih sve Očevom Milosrđu, a svakome od Vas, dragi djelatnici, s ponosom i iskrenom radošću u srcu čestitam ovaj zajednički, ali i osobni jubilej svakoga od Vas! Rastite i dalje s Božjim blagoslovom, izgrađujući sami sebe i to bogatstvo nastavite dijeliti sa slušateljima, približavajući i tako Bogu, sebi i jedne drugima!

Ad multos annos! Živjeli!

Srdačno Vaš,

Fabijan Svalina
srijemski biskup koadjutor