Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov djelatnika i prostora Hrvatske biskupske konferencije

Zagreb (IKA)

Vojni ordinarij Jure Bogdan je u petak 22. siječnja blagoslovio djelatnike i radne prostore u zgradi Hrvatske biskupske konferencije.

Djelatnici ustanova i ureda Tajništva HBK – Tiskovnog ureda, Hrvatske katoličke mreže, Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral, Hrvatskog Caritasa, Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, Nacionalnoga katehetskog ureda, Nacionalni ured za katoličke škole, Ureda za laička društva, pokrete i zajednice, Ureda za život i obitelj, Ureda za mlade, Ureda ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, Ureda za pastoral Roma, Financijskog ureda i Središnje ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, kao i Papinskih misijskih djela okupili su se s generalnim tajnikom HBK vlč. Krunoslavom Novakom na službi Riječi koju je predslavio mons. Bogdan.

Nakon čina kajanja i navještaja Riječi Božje, otac biskup uputio je kratku propovijed. Poseban poticaj uputio je samim djelatnicima. „Vaša djelatnost je više ili manje vidljiva. Vaša djelatnost je kao pšenično zrno koje je bačeno u zemlju. Nitko ne vidi to zrno ono je u zemlji, ono klija, ono umire sebi da bi rodilo, da bi dalo, da bi proizvelo život. Ono polagano raste, raste i razraste se i donosi velike i obilate plodove. Neki od vas gotovo su nevidljivi – služba je takova; neki su manje vidljivi; neki u više vidljivi – ali pred Bogom svi smo jednako važni, u Crkvi svi smo jednako cijenjeni i poštovani po ljubavi kojom radimo, obavljamo svoju dužnost, obavljamo svoj posao, živimo svoje kršćansko poslanje, upravo tu gdje nas je Providnost postavila, tu gdje jesmo“, rekao je mons. Bogdan.

Na kraju službe Riječi biskup je blagoslovljenom vodom i tamjanom blagoslovio djelatnike, a nakon toga i njihove radne prostore.

vlč. Novak i mons. Bogdan na blagoslovu djelatnika i radnih prostora u zgradi HBK

mons. Bogdan s vlč. Novakom blagoslivlja radne prostore u zgradi HBK

mons. Bogdan s vlč. Novakom u blagoslovu uredništva HKM-a u zgradi HBK

mons. Bogdan blagoslivlja studio HKR-a u zgradi HBK